Mads Mini: Resten bliver én lang spurt

Kategorier

Mikkel Rygaard prøvede at spille Europa League med Lyngby sidste efterår.

Boesenfoto.dk

– Nu kører Superligaen helt uden pauser frem til mållinjen, og det bliver så fedt i de kommende uger, lyder det fra Mads Mini Pedersen, der drømmer om at slutte sæsonen med medaljer om halsen.

Foråret har indtil nu været kendetegnet af svære betingelser for poleret fodbold af Superligaklasse. Og efter en landskamppause med næsten hele truppen spredt rundt på nationale hold, havde FCN lidt svært ved at finde takten, da det gik løs med første runde i Mesterskabsspillet.

Det kostede et nederlag i sidste sekund i Parken mod FCK, men allerede i sidste weekend tog FCN revanche hjemme med en sejr over AaB, og efter ni dages kamppause er tigrene nu igen sprængfyldt med energi, fastslår Mads Mini Pedersen:

– Nu kan vi for alvor mærke foråret, og sejren over AaB gav ny energi. Det var tre dejlige point, der både hjalp på humøret og på tabellen. Nu går vi ud og angriber 3. pladsen. Den skal være vores.

– Vi har alle et mål om at få medaljer og at spille europæisk fodbold lige efter sommerferien, selv om den så bliver meget kort. Det er jeg vant til og kan alligevel ikke undvære fodbold ret længe.

– Resten af sæsonen bliver én lang spurt og en tæt én af slagsen, tegner det til. Det bliver så fedt i de kommende uger, og jeg vil satse alt på at få metal om halsen på sidste spilledag, siger Mads Mini Pedersen.

Den drøm fik allerede næring, da Mads Mini som endnu mindre og kun 15 år gammel var en del af klubbens akademi og kunne løbe på banen i Farum for at fejre DM-guld i 2012 sammen med sine idoler. Nu har han chancen for selv at få en medalje om halsen, selv om den næppe bliver af guld i denne sæson.

– Der er otte kampe endnu, og vi holder stadig fokus på at tage én kamp af gangen. Lige nu gælder det opgøret mod FCM, og det plejer at være meget tætte kampe mod dem. Det gælder om at få lagt den helt rigtige gameplan. Det er nøglen til de tre point.

– De er generelt noget større end os, men vi er forberedt på, hvad det bliver for en kamp. Jeg skal ind og udnytte min speed og lave noget ravage. Og så vil jeg også gerne snart score igen. Sidst ramte jeg både stolpe og overliggeren i kampen mod dem.

– Men det vil også være fint med assists som den, jeg lavede til Toby mod AaB, siger Mads Mini Pedersen, der lavede et smukt gennembrud på venstrekanten og lagde bolden præcist til Tobias Mikkelsen, som flot nettede til 1-1 i den kamp.

Det mål banede vejen for den turn around, FCN lavede i en kamp, hvor holdet ellers var kommet skidt fra start. Det vidner også om tigrenes mentale styrke, og især på hjemmebane er den stærk.

FCN har kun tabt én af de 14 hjemmekampe i denne sæson, og Right to Dream Park er ved at blive en fæstning. Forhåbentlig står fæstningen også imod et ulveangreb.

Køb billet til kampen søndag kl. 18.00 HER