Lærerig Påsketur for U/15 til Rotterdam

Kategorier

Tochi Chukwuani blev kåret som hele turneringens bedste midtbanespiller.

U/15 drengene fra Farum BK/FCN sejrede i en meget svær pulje med seks stærke hold og nåede semifinalen, hvor de små marginaler ikke var med holdet

I påsken deltog Farum BK/FCN med et U/15 hold (født i 2003) bestående af 17 spillere og fire ledere i den prestigefyldte Rotterdam Cup, der spilles på æresdivisionsholdet Excelsiors Stadion og træningsbaner. (Patrick Mtiligas tidligere klub, da han var udlejet fra Feyenoord).

Truppen havde på forhånd et mål om at ville vinde turneringen med det formål at træne sig i at kunne håndtere både pres, store forventninger og eventuelle skuffelser. Målet var i høj grad også realistisk, da holdet i forvejen var blandt favoritterne til titlen, selvom turneringen primært bestod af topklubber fra Tyskland, England, Holland og Belgien.

Turneringen bestod af 24 klubber fordelt i 4 puljer á 6 hold, hvor kun puljevinderen gik videre til placeringerne 1-4. Nr. 2 skulle spille om pladserne 5-8 osv.

FarumBK/FCNs første kamp var mod KV Mechelen, der pt. er nummer 3 i den bedste landsdækkende belgiske U/15 række. U/15 drengene scorede allerede i 1. halvleg to gange og viste sig noget bedre end modstanderne, selvom KV Mechelen i 2. halvleg fik reduceret til kampens slutresultat 2-1 til FCN.

Den næste kamp skulle spilles mod puljens formodet svageste hold Vancouver Whitecaps fra Canada. På forunderligste vis lykkedes det at tabe 1-0 på Vancouvers eneste chance i kampen. En kæmpe skuffelse for alle i og omkring holdet.

På aftenens møde blev dagen evalueret af drengene, der selvfølgelig var meget selvkritiske og nye mål blev opstillet til næste dag. Der var stor fokus på at kunne håndtere modgang og skuffelser. Følelser blev italesat, og drengenes nye motivation bestod nu i, at skulle vinde alle næste dags 3 kampe mod hhv. Besiktas, Feyenoord og det nordirske U/15 landshold for at vinde puljen. Dette ville kræve en enorm pragtpræstation af alle 17 spillere samt trænerstaben, og med denne fantastiske fysiske og mentale udfordring i sigte gik alle derefter direkte i seng.

I sådan en hård turnering er det ikke normalt at kunne vinde 3 kampe på én og samme dag, hvor dagen startede med morgenmad kl. 7.00, derefter kamp mod Besiktas kl. 10.00, kamp mod Feyenoord kl. 15.00 og endelig sidste kamp mod det irske U/15 landshold kl. 18.00.

Men holdet klarede den store karaktertest og vandt alle 3 kampe med 1-0. FarumBK/FCN drengene var klart bedre end Besiktas og Hollands 4. bedste U/15 hold, Feyenoord, hvorimod kampen mod det nordirske landshold blev benhård, for selv om FCN var spilstyrende kampen igennem så kneb det med at kreere de store chancer mod et slagkraftigt og godt nordirsk hold indtil 2 min. før tid, hvor det forløsende mål blev scoret. Drengene havde med en kraftanstrengelse spillet sig i semifinalen mod Hollands bedste U/15 hold fra AZ Alkmaar. Den anden semifinale stod mellem TSG Hoffenheim og Paris Saint Germain.

På aftenens evalueringsmøde var drengene igen rigtig gode til at sætte ord på, hvorfor de var lykkedes, og hvordan de kunne bruge denne erfaring fremadrettet i deres karriere.

Finaledagen startede med morgenmad kl. 8.00 og derefter taktikmøde og video af AZ Alkmaar. Alle var klar over det igen ville blive en hård kamp mod en taktisk meget dygtig modstander. Farum BK/FCN var bedst i 1. halvleg og fik skabt et par halve chancer, hvorimod AZ var bedre i 2. halvleg og fik presset tigrene så meget i deres opbygningsspil, at rytmen i spillet blev tabt og AZ kunne sætte sig på spillet og fik således også scoret kampens eneste mål.

Flere spillere var efter kampen meget udmattede og kunne ikke deltage i bronzekampen mod PSG 3½ time senere. Igen en kamp i højt tempo, hvor FCN kom flyvende fra start i højt pres og allerede havde scoret 2 mål i de første 10 minutter. Desværre kunne holdet ikke holde kadencen og allerede ved pausen var PSG kommet tilbage og havde udlignet føringen. Farum BK/FCN fortsatte igen i højt tempo fra 2. halvlegs start og tilspillede sig tre store chancer, hvor den ene ramte træværket. I sidste minut scorede PSG til 3-2 efter en standardsituation med tre returbolde i feltet, der ikke blev clearet. Et ærgerligt og lidt unødvendigt nederlag.

Ved afslutningsceremonien, hvor alle deltagende hold var tilstede blev Tochi Chukwuani kåret til turneringens bedste midtbanespiller.

TSG Hoffenheim vandt finalen med 1-0 mod AZ.

Det nordirske landshold blev nummer 5, Chelsea nr. 6, Borussia Mönchengladbach nr. 7 og sidste års vinder Club Brügge nr. 8.

Se resultater og billeder fra turneringen HER