Et dyrt og helt unødvendigt nederlag

Kategorier

Victor Nelssons hovedstød efter hjørnespark stryger i kassen bag Jesper Hansen.

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjælland havde chancer nok men savnede den sidste skarphed, mens FCM kendte sin besøgelsestid og fik hjælp af et rødt kort. Selv med 10 mand var FCN bedst men tabte 1-2.

Det er meget sjældent, FCN taber foran eget publikum, og dagens 1-2 nederlag til topholdet FCM var også helt unødvendigt, for gæsterne var bestemt ikke et bedre fodboldhold. Det var en kamp, FCN klart burde have haft point i og også kunne have vundet efter en rigtig god 2. halvleg.

FCN startede kampen alt for tøvende men var alligevel det toneangivende hold og skabte flere situationer, der med mere skarphed havde givet mål. Asante blev spillet fri af Mikkel Rygaard, men fik ikke afsluttet, og heller ikke et godt indlæg fra Karlo Bartolec tæt foran mål gav resultat. Mikkel Rygaard fik en god skudchance på en bold fra Tobias Mikkelsen, men skuddet blev slet ikke farligt.

I det 35. minut lignede det et straffe til FCN, da Mads Mini Pedersen smart forsøgte at vippe bolden over en FCM-forsvarer, som tog hånden til hjælp. Men dommer Michael Tykgaard valgte ikke at dømme noget, selv om det virkede som en klar og bevidst forseelse.

FCM skabte sin første chance efter en halv time på hjørnespark, men tigrene slap med skrækken. Det gjorde de bare ikke i det 39. minut, da Jakob Poulsen med sin flødefod sparkede et direkte frispark i nettet til 1-0 for gæsterne. Smukt og effektivt spark over muren og ind i målet uden chance for Alex Runarsson.

Mads Mini Pedersen var tæt på at få udlignet kort før pausen med et snigende skud med højrefoden, men bolden gik lige forbi bagstolpen, og så kunne FCM gå til pausen med en føring på 1-0, selv om FCN havde haft de fleste chancer.

I pausen skiftede FCN system og to spillere, men den nye opstilling fik ikke den bedste start, for allerede i 2. halvlegs første minut slog FCM til igen efter et hjørnespark. Bolden hoppede og dansede rundt i feltet, uden at FCN fik clearet ordentligt, og så jokkede bulgarske Kraev bolden i kassen fra nært hold til 2-0.

Heldigvis slog det ikke FC Nordsjælland ud. Tigrene vågnede til dåd og gik til modangreb med meget mere direkte spil. FCM blev sat under tryk, og i det 50. minut scorede Victor Nelsson sit første Superligamål nogensinde, da han headede et hjørnespark fra Mathias Jensen i nettet til 1-2.

Og øjeblikket efter burde Ernest Asante have udlignet, da han blev spillet blank af Mathias Jensen, men Asante ramte desværre ikke kassen. Indskiftede Mikkel Damsgaard forsøgte sig med en helflugter kort efter, men bolden gik lige udenom stolpen, og også både Mathias Jensen og Mikkel Rygaard havde nærgående skudforsøg.

Men i det 70. minut blev FCN reduceret til 10 mand, da Victor Nelsson lavede sit andet frispark i kampen. Det første havde han fået gult kort for inden pausen, og da Nelsson anden gang kom for sent med en tackling, valgte dommer Tykgaard at trække endnu et gult og dermed badebillet til Victor Nelsson.

En ellers meget stærkt spillende Magnus Kofod måtte ofres på taktikkens alter, og Benjamin Tiedemann Hansen kom ind og styrede forsvaret glimrende i resten af kampen. Men 10 mod 11 var det svære betingelser. Alligevel var det FCN, der skabte målchancer i slutfasen. Karlo Bartolec havde et godt skud, som Jesper Hansen i FCM-målet reddede, og også Mikkel Rygaard og Mathias Rasmussen kom frem til målchancer, men FCM kørte sejren rutineret hjem.

Nederlaget er en slem skuffelse for tigrene, der nu kan se frem til to kampe mere i denne uge, hvor der skal ydes mere i begge felter, hvis det skal blive til sejre. FCN møder Horsens på udebane på onsdag, og på søndag er der hjemmekamp igen mod det andet tophold Brøndby.