Værd at vide før dagens topkamp mod FCM

Kategorier

FC Nordsjælland spiller i dag kl. 16.00 hjemme i Right to Dream Park mod guldkandidaterne fra FCM. Her er lidt statistiske vinkler på topkampen:

Vidste du at…

…FCN og FC Midtjylland har mødt hinanden 47 gange i Superligaen, og samlet set er midtjyderne bedst med 22 sejre, mens FC Nordsjælland har vundet 13 gange, og 12 kampe er endt uafgjort. 19 af kampene er spillet i Right to Dream Park, og her har FCN vundet de 9, mens 4 er endt uafgjort og kun 6 med sejr til midtjyderne.

…sæsonens første kamp mellem de to klubber blev spillet i Herning. Det var i 5. spillerunde, og det blev en særdeles målrig affære, som FCM vandt 4-3.

…både FCN og FCM står noteret for et enkelt dansk mesterskab. FCN tog guldet i 2012, og i 2015 lykkedes det endelig de midtjyske ulve at vinde DM og få en pokal i skabet efter at have tabt to pokalfinaler til FC Nordsjælland i 2010 og 2011.

…begge klubber også var med i Mesterskabsspillet sidste år, den første sæson med den nye struktur, og her blev FCM nr. 4 og FCN nr. 5.

…FC Nordsjælland er Superligaens absolut mest målfarlige hold med hele 61 scoringer i de første 24 kampe, over 2½ mål pr. kamp, mens FCM er næstmest scorende med 57 træffere.

…Right to Dream Park igen er ved at blive en ren fæstning for tigrene, som den var det i medaljesæsonerne med guld i 2012 og sølv i 2013. FCN har kun tabt én hjemmekamp i denne sæson.

…kampens dommer, 40-årige Michael Tykgaard, er i gang med sin 8. sæson som Alka Superliga dommer. Han dømte senest i Right to Dream Park i den sidste kamp inden vinterpausen, hvor FCN vandt 3-2 over Hobro.

…vi allerede onsdag 21. marts, kun tre dage efter sidste grundspilskamp, får det komplette program med spilletidspunkt for alle sæsonens resterende kampe i både Mesterskabsspil og Gruppespil for de otte nederste.