Stærk præstation men kun et point som udbytte

Kategorier

Ernest Asante har scoret til 1-0 , og hele FCN-flokken jubler.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland leverede en meget solid indsats og spillede bedre end topholdet FCM, men der manglede lige det sidste i afslutningerne, og så endte det 1-1.

Over 4000 tilskuere var mødt frem i Right to Dream Park for at se FC Nordsjælland udfordre guldfavoritterne fra FC Midtjylland, og det gjorde tigrene med en stærk og solid præstation, der løftede stemningen voldsomt i en medrivende afslutning.

FCN skabte chancer nok til en sejr men savnede desværre den sidste skarphed, der kunne have sikret alle tre point. Efter en fortjent føring på 1-0 ved pausen, slog FCM igen kort inde i 2. halvleg til 1-1, og mod slutningen gik begge hold efter sejren.

Det gav et topkamp med høj intensitet og spænding, men FCN har mest grund til at ærgre sig over facit, for det var hjemmeholdet, der producerede de største målchancer. Både Ernest Asante og Mikkel Damsgaard havde tilbud, der burde have gjort dem til matchvinder i slutfasen.

Med 1-1 holder FCN fast i Right to Dream Park som en fæstning, hvor tigrene stort set aldrig taber og altså er gået gennem grundspillet med kun et hjemmenederlag. Den hjemmestatistik skal fastholdes i Mesterskabsspillet, og det kan den også med det format, FCN har vist hidtil i sæsonen og igen i topkampen mod FCM.

FCN har især fået forbedret defensiven her i foråret og lukker langt færre mål ind end i efteråret. For femte kamp i træk har modstanderne højest scoret et mål mod FCN, og det giver hele holdet en solid base, som offensiven også har stor gavn af.

Begge hold havde tydeligvis stor respekt for hinanden fra kampstart, men det var FCN, der styrede spillet og med stor tålmodighed spillede sikkert rundt, indtil bolden var så langt fremme på banen, at de kreative folk kunne tage chancer med afleveringer ind i feltet.

Det gav ikke de helt store målchancer i den første halve time, men pludselig fik FCN scoret ud af ingenting. FC Midtjyllands Kean Hansen tog en chance med en tværaflevering igennem eget straffesparksfelt, men den havde Ernest Asante luret og fik et ben på, så bolden røg i den tomme mål til 1-0.

Og kort før pausen var det tæt på endnu en scoring af FCN, men en fri Mikkel Rygaard skød lige forbi. FC Midtjylland viste kun tænder to gange i 1. halvleg, og begge gange på hovedstød efter hjørnespark. I pausen måtte dommer Michael Tykgaard trække sig fra kampen med en skade og overlade fløjten til 4. dommer Benjamin Willaume-Jantzen.

2. halvleg startede med endnu et godt forsøg fra Mikkel Rygaard, der elegant vippede bolden over en modstander og sparkede på kassen, men den tidligere FCN-keeper Jesper Hansen var på vagt i FCM-målet. Og så slog FCM i stedet til på gæsternes første gennemspillede angreb. Jakob Poulsen bandede sig igennem og afsluttede med et knastørt skud til 1-1, som Alex Runarsson ikke havde nogen chance for at nå ud til.

FCN fandt dog hurtigt rytmen igen, og det lignede et føringsmål efter knap en times spil, da Magnus Kofod sendte Mikkel Rygaard afsted i dybden i helt fri position, men desværre overplacerede Rygaard sit skud, og FCM slap med skrækken.

Det gjorde ulvene også på de to største chancer med godt ti minutter tilbage af kampen. Mads Mini Pedersen skabte en masse ravage med sine lynhurtige ryk på venstrekanten, og han fandt 17-årige Mikkel Damsgaard tæt foran mål. Damsgaard drejede sig elegant fri af sin oppasser men ramte desværre ikke bolden godt nok i afslutningen, så Jesper Hansen kunne redde.

Og da indskiftede Mathias Rasmussen øjeblikket efter spillede Ernest Asante blank tæt foran mål, gik ghaneserens afslutning lige forbi stolpen. Mads Mini Pedersen blev fortjent kåret som kampens spiller, og han var i slutfasen tæt på selv af blive matchvinder med to gode skud lige over mål.

FC Midtjylland gik dog også efter en afgørelse i det sidste kvarter, og med meget fodrappe angribere, var der også bid i ulvenes angreb. Et par gange kom de i overtal i hurtige kontraangreb, men både Victor Nelsson og Andreas Skovgaard fik reddet et par prekære situationer i sidste øjeblik.

Det var en højintens topkamp, og heldigvis venter der mange flere af dem i det kommende slutspil. Grundspillet er færdigt med 26. runde på søndag, hvor FCN skal møde Helsingør, og onsdag 21. marts får vi programmet for alle de ti spændende kamp i Mesterskabsspillet.