Rygaard: Fint at starte med så vigtig en kamp

Kategorier

Mikkel Rygaard scorede i sin debut for FCN og forhåbentlig venter der mange flere mål fra hans fødder i Mesterskabspillet.

Foto: Rie Neuchs

– Vi har alt at vinde og skal gå efter det i hver kamp. Nu får vi fuld gang i den fra start mod FCK, siger Mikkel Rygaard, der vandt bronze med Lyngby i sidste sæson.

FC Nordsjælland starter Mesterskabsspillet med en kamp i Parken 2. påskedag mod FCK, og da de forsvarende danske mestre har som erklæret mål for sæsonen at passere FCN og snuppe bronzen, er det altså noget af et brag, der åbner Mesterskabsspillet.

Selv om en udekamp i Parken nok er én af de sværeste opgaver, ser FC Nordsjællands Mikkel Rygaard frem til kampen med stor glæde:

– Lad os bare få fuld gang i den fra start. Så er Mesterskabsspillet ligesom i gang. De mener, de er på vej tilbage til det gamle FCK, men vi har stadig alt at vinde i den kamp og skal gå efter det. Alle kampe i et Mesterskabsspil er en oplevelse, så det er fint at starte med så vigtig en kamp.

– Jeg fik bronze med Lyngby i sidste sæson og kunne godt drømme om noget endnu bedre i år. Men vi må også være realistiske. De to i toppen er 10 point foran, og det er meget. Vi skal jagte det og en første kamp mod FCK er et godt sted at starte.

– Og i det spil har vi alt at vinde. Presset er større på FCK i den første kamp. Nu får vi nok også bedre baner at spille på i udekampene. Vi må forvente at banen i Parken er perfekt, det fortjener Superligaen. Så er det sjovere for alle, også for publikum, siger Mikkel Rygaard.

Han spillede europæisk i efteråret med Lyngby, og han håber meget, at FCN kan sikre billet til Europa:

– Vi skal først og fremmest fortsat være stærke hjemme og satse på at vinde kampene i Right to Dream Park. Vi har været stærke på hjemmebane hele sæsonen, og vi har en god ung trup, som jeg virkelig håber får lov at spille europæisk efter sommerferien.

– Det var en oplevelse for mig at spille i Europa med Lyngby i starten af denne sæson, og det fortjener de unge her at prøve. Det er nogle fede kampe med en speciel atmosfære. Vi glæder os til alle de store kampe her i Mesterskabsspillet og jagter de muligheder, der er, siger Mikkel Rygaard.

Han scorede i sin debutkamp mod OB, men siden er flere af hans afslutninger prellet af på stolper og overligger. Derfor gav han den også en ekstra skalle med skudtræning efter den almindelige træning i går, og her knaldede Mikkel Rygaard rigtig mange bolde ind i målhjørnet. Så nu er sigtekornet indstillet på mål.