3 FCN’ere var med til at sikre U/17 EM-deltagelse

Kategorier

Danmarks U/17 landshold klar til kamp med tre FCN-spillere i startopstillingen. Nr. 14 Jacob Steen Christensen, nr. 7 Oliver Villadsen og nr. 11 Oliver Tølbøll Rimmen.

U/19 kiksede EM-kvalifikationen med 2-2 mod Østrig, og U/21 blev sat lidt tilbage med 2-2 i Georgien, mens U/17 kom videre til EM-slutrunden på trods af et nederlag.

Flere FCN-spillere var i aktion på de danske U-landshold i går, men det blev ikke nogen god dag for dem alle. De tre FCN-spillere på U/17 landsholdet kunne dog glæde sig over at slippe videre i EM-kvalifikationen fra en andenplads trods nederlag i sidste kamp.

Danmarks U/21 landshold mistede førstepladsen i sin EM-kvalifikationsgruppe, da det kun blev til 2-2 i udekampen mod Georgien.

Danmarks U/21 måtte stille op uden sin vante anfører, da Mathias Jensen var sygdomsramt. FCN havde Victor Nelsson og Mads Mini Pedersen med i hele kampen, som danskerne aldrig rigtig fik overtaget i. Det lykkedes nemlig to gange Georgien at score på langskud. Det første til 1-0 efter en halv time, men kort før pausen lykkedes det Robert Skov at udligne.

Efter pausen blev Victor Nelsson rykket fra centerforsvaret og frem på midtbanen, og det gav Danmark markant mere spil og pres på Georgiens mål, men igen røg et georgisk langskud for let i kassen, og så måtte danskerne kæmpe hårdt for udligningen på hovedstød ved Rasmus Nissen til 2-2. Dermed ligner det en finale om førstepladsen i gruppen, når Danmark 12. oktober får Polen på besøg.

U/19 var til Eliteround EM kvalifikation i Jysk Park i Silkeborg, og inden sidste runde lå Danmark og Tyrkiet lige med  fire point hver, og Danmark missede førstepladsen, da tredje og sidste kamp mod Østrig endte 2-2, mens Tyrkiet vandt sin kamp. Både Mikkel Damsgaard og Magnus Kofod var med i hele kampen bortset fra de sidste to minutter, hvor Damsgaard blev skiftet ud.

Danmark førte to gange, og det var ekstra ærgerligt, at Østrig fik lov at udligne til 2-2 med små ti minutter igen, idet danskerne havde en kæmpe chance for at score til 3-1 på en friløber. Men danskeren blev revet omkuld, uden at dommeren fløjtede, og så udlignede Østrig i stedet på en hurtig omstilling.

Danmarks U/17 landshold spillede Eliteround i Østrig, og efter sejre i de to første kampe mod Østrig og Frankrig, gik Danmark videre til næste runde fra en andenplads, selv om den sidste kamp mod Bosnien-H. blev tabt med 0-1. Alle tre FCN-spillere i truppen, Oliver Tølbøll, Oliver Villadsen og Jacob Steen Christensen var med fra start, og sidstnævnte spillede fuld tid.

Målmand Alex Runarsson var ikke i kamp, da Islands A-landshold i nat tabte 1-3 i venskabskampen mod Peru, Danmarks kommende VM-modstander ved slutrunden i Rusland. Runarsson spillede dog alle 90 minutter mod Mexico i den første kamp for Island.

Ulrik Yttergaard Jenssen fik alle 90 minutter da det norske U/21-landshold vandt med 3-1 over Israel.

Status over alle kampene med de 15 FCN-spillere, der har været afsted i national tjeneste:

U/21 landsholdet:
5 FCN-spillere i truppen: Andreas Skovgaard, Mads Mini Pedersen, Mathias Jensen, Victor Nelsson og målmand Peter Vindahl Jensen.
Kampprogram:
Torsdag 22/3: Østrig-Danmark  0-5 (0-2), i Wien, venskabskamp
Tirsdag 27/3: Georgien-Danmark 2-2 (1-1) i Georgien, EM kval.

U/19 landsholdet:
3 FCN-spillere i truppen: Magnus Kofod Andersen, Mikkel Damsgaard og Nicklas Strunck Jakobsen.
Kampprogram:
Onsdag 21/3: Danmark-Bosnien-H. 3-2, i JYSK Park i Silkeborg, EM kval.
Lørdag 24/3: Danmark-Tyrkiet 1-1 (0-1), i JYSK Park i Silkeborg, EM kval.
Tirsdag 27/3: Danmark-Østrig 2-2 (1-0) i JYSK Park i Silkeborg, EM kval.

U/18 landsholdet:
1 FCN-spiller i truppen: Nikolai Baden Frederiksen.
Kampprogram:
Fredag 23/3: Tjekkiet-Danmark 3-0 (2-0), i Kralove Tjekkiet, venskabsk.
Mandag 26/3: Tjekkiet-Danmark 2-2 (1-1) i Lazne Tjekkiet, venskabsk.

U/17 landsholdet:
3 FCN-spillere i truppen: Jacob Steen Christensen, Oliver Villadsen og Oliver Tølbøll Rimmen.
Kampprogram:
Onsdag 21/3: Østrig-Danmark 0-1, i Østrig, EM kval.
Lørdag 24/3: Frankrig-Danmark 1-2 (0-1), i Østrig, EM kval.
Tirsdag 27/3: Bosnien-H.-Danmark  1-0 (0-0) i Østrig, EM kval.

Islands A-landshold:
Alex Runarsson med i truppen.
Kampprogram:
Fredag 23/3: Mexico-Island 3-0, venskabskamp
Tirsdag 27/3: Peru-Island 3-1, venskabskamp

Norges U/21 landshold:
Ulrik Yttergaard Jensen med i truppen.
Kampprogram:
Torsdag 22/3: Italien-Norge 1-1, venskabskamp
Tirsdag 27/3: Israel-Norge 1-3, EM kval.kamp