Damsgaard: Jeg er bare glad for at spille

Kategorier

Det påvirker ikke Mikkel Damsgaard voldsomt, at han som kun 17-årig pludselig får så meget fokus i medierne. Han er en Jyllinge-dreng helt uden stjernenykker

De fleste 17-årige ville føle sig tynget af presset eller have svært ved at bevare jordforbindelsen, hvis de pludselig spillede fast på et tophold i Superligaen. Men sådan er det bestemt ikke med Mikkel Damsgaard, der har været med fra start i alle FC Nordsjællands fem kampe i foråret og fik scoret sit første Superligamål i søndags i Randers:

– Det var dejligt at få scoret. Jeg var ekstremt glad for målet, for som angriber skal man jo også helst lave nogle mål. Forhåbentlig kommer der snart flere. Det var lidt en forløsning for mig, men jeg er jo normalt ikke en spiller, der scorer mange mål, så jeg tænker først og fremmest over præstationen. Den skal være i orden, lyder det fra Mikkel Damsgaard.

Han holder begge ben på jorden, selv om foråret har været lidt af et eventyr for Jyllinge-drengen, der kom til klubben som U/12 og har udviklet sig fantastisk i FC Nordsjællands Akademi, hvor talentet hurtigt faldt i øjnene.

Derfor er han også hele tiden rykket en aldersgruppe op ”for tidligt” og fik allerede som første års U/19 chancen for nærkontakt med Superligaen. Sidste sommer var han med på træningslejren i Holland, og i januar viste han sig godt frem igen på træningslejren i La Manga:

– Jeg havde trænet med Superligaen nogle gange, men jeg følte mig ikke sikker på at komme med til La Manga. Det kom jeg heldigvis. På en træningslejr er der tid til at fokusere på mange flere ting, og det var godt for mig.

– Efter Emilianos farvel skulle man finde en anden til positionen eller alternative muligheder. Det blev min chance, og selv om jeg normalt har spillet lidt mere tilbage på banen, kunne jeg godt tilpasse mig positionen længere fremme.

– Jeg fik scoret en del mål i træningskampene som falsk 9’er, og nu spiller jeg lidt mere kant men søger stadig meget ind og deltager i spillet centralt. Det passer mig fint, siger Mikkel Damsgaard.

Han er meget spinkel af bygning, men hverken den manglende fysik eller den ekstra fokus fra medierne slår ham omkuld:

– Jeg vil gerne deltage så meget som muligt i spillet og søger hele tiden rum at spille i. Selv om jeg vejer en del mindre end de fleste modstandere, er jeg aldrig bange for at have bolden. Det handler om teknik til at dække bolden af og få den spillet så hurtigt, at jeg undgår de værste nærkampe.

– Jeg føler heller ikke noget pres af, at der er lidt ekstra fokus på mig som Superliga-spiller. Jeg er bare glad for at spille og føler, at det er vildt dejligt at spille med på det her høje niveau. Min krop kan godt være lidt træt lige efter kampene, men det er ikke noget, jeg ikke kan holde til.

– Nu glæder jeg mig bare til at spille mod FC Midtjylland i en topkamp på hjemmebane. Forhåbentlig får vi stor opbakning fra tilskuerpladserne. Det bliver en svær kamp, for FCM spiller også flot fodbold, og det er derfor, de ligger, som de gør, siger Mikkel Damsgaard.

Han fik sin debut i efteråret i 6-0 sejren over Horsens, og her i foråret har han spillet næsten fuld tid i samtlige kampe. Mikkel Damsgaard er årgang 00 og bliver første 18 år den 3. juli.