Yttergård: Det bliver nok noget af en krig

Kategorier

Ulrik Yttergård Jenssen glæder sig til at få debut med tigeren på brystet.

Foto: FCN

– Jeg glæder mig til at spille om vigtige point, siger FC Nordsjællands nye norske forsvarsspiller inden forårspremieren på søndag kl. 16.00 ude mod SønderjyskE.

– Hvert eneste point tæller, og vi skal være forberedt på nogle hårde kampe i resten af grundspillet, hvor alle kæmper for at komme med i Top 6. Jeg forventer en hård kamp i Haderslev, og vi skal ikke regne med en fint spillet kamp. Det bliver nok noget af en krig.

– Men jeg glæder mig. Vi har forberedt os godt til det, og alle er klar til at yde det, der skal til. Det har været en hård men meget effektiv opstart, og efter nogle gode træningskampe ser jeg frem til konkurrence om vigtige point, siger Ulrik Yttergård Jenssen.

Den 21-årige norske forsvarspiller skiftede i januars transfervindue fra Tromsø til FC Nordsjælland, og han kan få sin debut for FCN som venstrekant i forsvaret på søndag efter flere gode præstationer i den position i træningskampene. Han har også fået alt det private på plads, idet han i denne uge er flyttet ind i en lejlighed i Nordhavn sammen med sin kæreste.

– Det var dejligt også lige at få det på plads, så der er ro på hverdagen. Jeg føler, jeg allerede et faldet godt til i klubben og har lært de andre spillere bedre at kende. Træningslejren var god, og man kommer tættere på hinanden på sådan en tur.

– Men nu gælder det Superligaen, hvor vi skal vinde mange kampe for at fastholde vores gode position. Det gælder om at tage én kamp af gangen og først og fremmest sikre vores plads i Top 6. Så må vi tage den derfra, lyder det fra nordmanden. Han er imponeret over træningsintensiteten i FC Nordsjælland:

– Det har overrasket mig lidt, at man med så mange unge spillere i truppen kan holde så højt niveau til hver træning. I Tromsø var jeg vant til at være én af de yngste, men er jeg langtfra her, og det er lidt specielt. Så må jeg jo bare tage noget mere ansvar, og det passer mig fint, for jeg vil gerne føre an og trives med det.

– Jeg er en meget offensivt indstillet forsvarsspiller og løber gerne med frem for at bruge de kvaliteter, når der er mulighed for det. Det er hele tiden en balance, men jeg håber da, at jeg også kan bidrage med noget fremadrettet, siger Ulrik Yttergård Jenssen.