De tre point blæste væk i medvinden

Kategorier

Kees Luijcks header her udligningen til 1-1 i kassen for SønderjyskE.

Foto: Getty Images

Det så lovende ud, da FCN efter en god 1. halvleg gik til pause med en 1-0 føring, men tigrene mistede helt grebet i 2. halvleg og tabte forårspremieren med 1-2.

FC Nordsjælland startede kampen i en strid modvind på langs af Sydbank Park i Haderslev, men alligevel fik tigrene med klogt spil godt styr på kampen og kunne fortjent gå til pause foran 1-0. Målet faldt kort før pausen, da Asante sendte Mikkel Damsgaard afsted i dybden, og hans indlæg lå lige for foden af Mathias Rasmussen, men Jeppe Simonsen fik en fod foran og sendte bolden i eget net.

Det var den perfekte ballast for FCN til en 2. halvleg, hvor tigrene kunne gå på banen med udsigt til en stærk vind i ryggen og det samme med den silende regn. Men FCN genfandt aldrig takterne fra 1. halvleg. De første ti minutter af 2. halvleg var rent rod, og pludselig stod der 1-1 da SønderjyskE fastholdt presset efter en dødboldsituation. Bolden kom retur i feltet efter svage clearinger, og så var Kees Luijckx stærkest i nærkampen og headede udligningen i kassen.

Og midt i 2. halvleg blev det så pludselig rigtig svært for FCN, da Alex Runarsson boksede forbi et frisparksindlæg fra Niki Zimling, så Christian “Greko” Jacobsen havde let ved at score med et indersidespark i det tomme mål til 2-1. Det blev også kampens afgørelse, da et stærkt kæmpende hjemmehold herefter forsvarede sig med en energi, som FCN ikke formåede at nedbryde.

Det blev kun til én mulighed for udligning for FCN, da Asante til sidst fik en hovedstødschance på indlæg fra indskiftede Jonathan Amon, mens SønderjyskE på hurtige kontraangreb var betydeligt tættere på endnu et mål. FCN måtte se de tre point blæse væk i medvinden efter en rigtig skidt 2. halvleg, hvor tigrene virkede alt for passive.

En markant detalje i kampen var også, at SønderjyskE fra første til sidste fløjt lod FCN-anfører Mathias Jensen mandsopdække, som man ellers kun kender det fra håndbold. Ekani havde kun den ene opgave i hele kampen at stå klinet op af Mathias Jensen, og mens FCN i 1. halvleg fandt løsninger, hvor andre tog over og kreerede målchancer, virkede taktikken fra sønderjydernes side perfekt efter pausen, hvor der manglede styring af tigrenes spil.

Nederlaget er ekstra ærgerligt for FCN efter den gode 1. halvleg, hvor det var meget tæt på et føringsmål allerede efter godt et minut. Mathias Rasmussen og Mikkel Damsgaard broderede sig igennem og på indlægget skød Ernest Asante fladt ude ved stolpen, hvor målmanden kun lige akkurat fik neglene på.

SønderjyskE havde kun to farlige målchancer i 1. halvleg. Den ene snuppede Alex Runarsson flot på et hovedstød fra nært hold, og den anden klarede FCN-keeperen i panisk tilbageløb kun lige med nød og næppe, da Kees Luijckx frækt forsøgte sig med et langskud fra midt på egen banehalvdel.

Udover chancen i kampens start havde FCN flere gode forsøg og gennemspil. Mathias Rasmussen fik sit skud blokeret af en forsvarer lige foran mål, og Victor Nelsson headede lige forbi mål på et perfekt frisparksindlæg fra Mathias Jensen.

Midtvejs i 1. halvleg måtte dommeren lave spilstop i godt fem minutter, da den ene linjevogter var blevet skadet og måtte udskiftes, og der gik lige lidt tid, inden FCN igen fandt rytmen efter den afbrydelse. Men så tog tigrene igen fat i kampen, og inden scoringen til 1-0 var Mikkel Damsgaard tæt på at score med et listigt indersidespark på indlæg fra en meget velspillende Ernest Asante, der skabte mange gode situationer.

2. halvleg er ikke rigtig værd at skrive hjem om for FCN bortset fra stor ros til de medrejsende fans, der trods modgangen med stor lydstyrke fortsatte med at bakke tigrene op. FCN forsøgte at ændre slagets skæve gang med indskiftninger og systemskifte til 4-3-3, men det blev som nævnt  kun rigtigt farligt en enkelt gang kort før slutfløjtet, og på det tidspunkt havde Uhre to gange været tæt på at øge sønderjydernes føring. Først reddede Alex flot og derefter ramte Uhre overliggeren.

FC Nordsjælland fik en skidt forårspremiere, men heldigvis er der kun fem dage til en mulig revanche, når OB på fredag kl. 19.00 kommer på besøg i Right to Dream Park.

Køb billet til den kamp HER

Se statistik og facts fra dagens kamp HER