Nederlag i en rodet forestilling

Kategorier

Mathias Rasmussen scorede FC Nordsjællands mål mod Roskilde.

Foto: Rie Neuchs

Med et reservespækket hold sluttede FCN i dag serien af træningskampe med et 1-2 nederlag til Roskilde.

Ingen af de 11 startende spillere i sidste træningskamp mod CSKA fra turen til La Manga var med, da FCN i dag tog imod Roskildes 1. divisionshold, så der blev kamptid til en hel række af reserverne, og som kampen skred frem var det tydeligt, at det gæstende mandskab var bedre sammenspillet.

Efter og god og chancerig 1. halvleg, der sluttede 1-1, kneb det FCN at fastholde takten efter pausen. Opspillet blev for rodet og misforståelser gav gæsterne for lette målchancer. Det udnyttede Roskilde til endnu en scoring ti minutter før tid og en fortjent sejr på 2-1.

FCN indledte stærkt, og det lignede skydetelt mod Roskildes mål i de første minutter, men så bød gæsterne også ind med modangreb, og det gav store målchancer i begge ender af banen. Det var FCN, der først fik udbytte, da Mathias Rasmussen flugtede bolden i kassen fra nært hold på et perfekt indlæg fra Nicklas Strunck og godt opspil af Tobias Mikkelsen.

På det tidspunkt lignede det flere mål til tigrene, men de næste chancer blev ikke udnyttet, og så slog Roskilde i stedet til på et hurtigt kontraangreb, hvor den tidligere FCN-spiller Kristian Lindberg lige akkurat nåede at prikke bolden udenom den fremstormende keeper Nicolai Larsen til 1-1.

FCN skiftede fire mand i pausen og fandt aldrig samme rytme i spillet som i store dele af 1. halvleg. Alligevel burde FCN have bragt sig foran kort inde i 2. halvleg, da indskiftede Nikolai Baden Frederiksen blev spillet blank af Mathias Rasmussen, men han skød forbi det tomme mål. Mathias Rasmussen fik også selv serveret en gratis chance af Roskildes forsvar uden at få scoret.

I stedet kom Roskilde bedre og bedre med, og efter endnu tre FCN-udskiftninger overtog Roskilde taktstokken og tilspillede sig flere chancer, før det lykkedes en anden tidligere FCN-spiller, Nicklas Mouritsen at score sejrsmålet til 2-1 for Roskilde. Efter fire sejre og en uafgjort kamp sluttede FCN altså serien af træningskampe med et nederlag.

Cheftræner Kasper Hjulmand vurderede kampen således:

– Generelt en lidt rodet kamp, men i 1. halvleg ramte vi mange gode ting i vores spil, og de første ti minutter af 2. halvleg kunne vi også være tilfredse med. Men herefter fik vi ikke sat vores pres på dem rigtigt, og flere misforståelser kom til at præge spillet.

– Vi var ikke i takt og faldt også ned i udstråling som hold, og det må ikke ske. Men Roskilde har også et stærkt hold og spillede godt.

– Det opløftende var at se flere af de helt unge, der forbereder sig, bl. a. en spiller som Oliver Villadsen. Der blev minutter til en del af de spillere, der er endnu yngre end dem, vi normalt bruger, lyder det fra Kasper Hjulmand, som nu kan se frem til forårspremieren på søndag i Haderslev.

Matchfacts fra træningskamp i Right to Dream Park 7. februar kl. 13.30:

FCN-Roskilde 1-2 (1-1)
Mål: 38. minut 1-0 Mathias Rasmussen, assist Nicklas Struck. 44. minut 1-1 Kristian Lindberg. 80. minut 1-2 Nicklas Mouritsen.

FC Nordsjællands startopstilling:
Nicolai Larsen
Marcus Gudmann, Viktor Tranberg, Andreas Skovgaard, Emil Damgaard.
Nicklas Strunck, Abu Francis, Kudus Mohammed.
Tobias Mikkelsen, Mads Aaquist, Mathias Rasmussen.

Indskiftninger i 2. halvleg:
46. minut:
Peter Vindahl Jensen for Nicolai Larsen
Nikolai Baden Frederiksen for Tobias Mikkelsen
Frederik Juul Christensen for Abu Francis
Oliver Villadsen for Marcus Gudmann
64. minut:
Ibrahim Sadiq for Emil Damsgaard
Magnus Wørts for Nicklas Strunck
Atanga for Mads Aaquist