FCN tilbage på vindersporet med moral og flotte mål

Kategorier

Mikkel Rygaard har med et debutantmål scoret til 2-0 og kan knytte næven.

Boesenfoto.dk

To pragtmål af Mathias Jensen og Mikkel Rygaard viste vejen, og der var chancer til mange flere, men til sidst måtte FC Nordsjællands unge mandskab slide hårdt og vise mental styrke, før den vigtige 2-1 sejr over OB var fightet hjem.

Efter nederlaget i forårspremieren ude mod SønderjyskE var det ekstra vigtigt for FCN straks igen at slå tilbage, og det viste samtlige spillere, at de var klar til foran eget publikum, hvor tigrene spillede en fantastisk flot 1. halvleg.

FCN gik på banen som Superligaens målfarligste hold, og efter kun syv minutters spil viste tigrene hvorfor. En bolderobring af Mikkel Damsgaard blev øjeblikkeligt omsat i et knivskarpt angreb, som Mathias Jensen afsluttede med at hamre bolden fladt i kassen ude ved den ene stolpe.

1-0 og så var takten slået an til en storoffensiv, der skabte mange målchancer. Både Ernest Asante og Mikkel Damsgaard testede den stærke OB-keeper, inden de gæstende fynboer midt i 1. halvleg for første gang bed fra sig. Men her reddede kampens bedste spiller, Victor Nelsson, med et hovedstød på selve målstregen en meget prekær situation og lige efter et farligt skud med en sidste øjebliks tackling.

Og så slog FCN i stedet til igen i den anden ende af banen i det 25. minut. Mathias Jensen sendte Ernest Asante afsted i dybden med en super aflevering, og Asante spillede smart bolden videre til debutant Mikkel Rygaard, der sikkert scorede til 2-0.

Mikkel Rygaard viste kampen igennem mange lovende takter med offensive ideer, og efter godt en halv time sørgede han smart for, at Mikkel Damsgaard fik en åben scoringsmulighed. Men desværre skød Damsgaard lige på Grytebust fra nært hold. Og da Rygaard serverede for Ernest Asante lidt senere, var OB-keeperen også sit holds redningsmand med en refleks parade.

Derfor måtte FCN “nøjes” med en 2-0 føring ved pausen, selv om 4-1 havde været et mere passende billede. Efter pausen kneb det for FCN at holde kadencen i det offensive spil. Tigrene blev for tøvende med bolden, og kampen gik lidt i tomgang indtil der var spillet en lille time. Og desværre var det OB, der først fik brudt stilstanden med en hurtig kontra, som FC Nordsjællands onde ånd, Rasmus Festersen, hamrede i nettet til 1-2.

Herefter blev det en meget intens kamp, hvor knaldhård fight blev det kendetegnende. FCN havde svært ved at styre spillet som i 1. halvleg, men forsvaret stod solidt og gav ikke mange chancer væk. Og mod slutningen af kampen fik FCN nogle gigantiske chancer for at lukke kampen endeligt. Både Mikkel Damsgaard og indskiftede Nicolai Baden Frederiksen var helt alene igennem med Grytebust uden at få scoret.

Ernest Asante missede også et par gode muligheder, og derfor endte det med en fynsk storoffensiv til sidst, men heldigvis viste hele holdet moral og mental styrke til at modstå presset. Den helt fortjente 2-1 sejr blev fightet hjem, og med de tre vigtige point fastholder FCN sin sikre position på tredjepladsen i Superligaen.

Om kun fem runder skilles de seks bedste ud til Mesterskabsspillet, og med sejren har FCN nu en afstand på 14 point ned til OB, der ligger på femtepladsen og skal kæmpe for at slippe med.