Stærk FCN-præstation mod dygtige sydkoreanere

Kategorier

FC Nordsjælland kunne på ny trække sig sejrsrigt ud af et opgør, og denne gang med 3-0 over FC Seoul. Sydkoreanerne leverede ellers god modstand og var både hurtige og stærke i både tanke og handling.

For FCN var Alex Runarsson og Ernest Asante begge tilbage fra mindre skader, og ellers var Karlo Bartolec eneste genganger fra startopstillingen i lørdagens kamp. Det betød også at der var masser af minutter til hele truppen, hvor Tobias Mikkelsen, Lasse Petry, Viktor Tranberg, Nicklas Strunck og Mohammed Kudus gik alle 90 minutter.

Første farlige afslutning kom efter bare et minut, da Mohammed Kudus drev bolden frem i midten og fra 20 meter fik testet den sydkoreanske keeper, som med en glimrende redning fik skubbet bolden ud til hjørnespark.

Herefter brugte begge hold lidt tid på at se hinanden an med gode dueller, men efter 20 minutter kom føringsmålet. Mohammed Kudus vendte hurtigt centralt og spillede en perfekt bold ud på kanten til en fremadstormende Ernest Asante der med et træk ind i banen satte sin oppasser, og hans venstrebens afslutning ved stolpen blev pareret ud i fødderne på Tobias Mikkelsen, som kunne stemple bolden i mål til 1-0.

Bare to minutter senere blev Karlo Bartolec spillet fri i højre side af feltet, men hans first-timer sneg sig lige præcis forbi den fjerneste stolpe.

Sydkoreanerne begyndte at røre på sig og i det 28 minut smuttede Kim Hangil igennem midten, men fra tæt hold fik Alex Runarsson reddet bolden med en utrolig flot hånd-parade helt nede ved jorden.

FCN gik til pause med en føring på 1-0, og til 2.halvleg blev der byttet fire spillere, og kun syv minutter inde i 2.halvleg blev et flot angreb omsat til 2-0 føring. Emil Damgaard blev sat godt op på højrekanten, og med et perfekt indlæg til Mathias Rasmussen ved pletten blev det til 2-0. Nordmanden levede ikke FC Seouls målmand nogle chancer for at tage bolden, Rasmussen satte foden første gang på indlægget.

I det 67 minut spillede indskiftede Mikkel Damsgaard bolden op på en presset Mathias Rasmussen, der fikst satte hælen på til Damsgaard der var gået med igen, og Damsgaard fandt Nikolai Baden bag forsvaret og efter to træk blev Baden nedlagt til straffespark. 17-årige Baden omsatte selv straffesparket til 3-0.

Den sidste 10 minutter bød på trætte ben fra begge mandskaber, og det betød massevis af omstillinger, hvor især Nicklas Strunck efterfølgende vil ærgre sig over ikke at komme på måltavlen. Et næsten helt frit mål gav Strunck chancen efter en pasning på tværs af feltet, men den sydkoreanske målmand kom flot tilbage og fik reddet bolden på stregen.

Det betød at FCN vandt kampen med 3-0. På fredag venter sidste træningskamp inden turen går hjem mod Danmark på søndag. Det er russiske CSKA Mosvka som er modstanderen på fredag.

Startopstillingen:
Alex Runarsson (46min, Nicolai Larsen)
Viktor Tranberg
Magnus Wørts (58min, Victor Nelsson)
Andreas Skovgaard (46min, Benjamin Tiedemann)
Karlo Bartolec (46min, Mathias Rasmussen)
Nicklas Strunck
Lasse Petry
Emil Damgaard (63min, Mikkel Damsgaard)
Ernest Asante (46min, Nikolai Baden Frederiksen)
Mohammed Kudus
Tobias Mikkelsen