Mathias Jensen bliver den nye nr. 10 i FCN

Kategorier

Tre unge FCN-spillere får nyt rygnummer til forårspremieren, og den nye norske forsvarsspiller Ulrik Yttergård Jenssen kommer til at spille i trøje nr. 3.

Tre numre blev ledige, da FC Nordsjælland ved efterårets afslutning sagde farvel til Emiliano Marcondes (nr. 10), Patrick Mtiliga (nr. 8) og Pascal Gregor (nr. 3), men alle tre numre kommer straks i brug igen fra forårets start. Det samme gør Andreas Maxsøs nr. 4.

Når FCN løber på banen til forårspremiere ude mod SønderjyskE søndag 11. februar, bliver det med Mathias Jensen i trøjen med nr. 10 på ryggen. Magnus Kofod Andersen overtager trøje nr. 8, mens Victor Nelsson skifter til nr. 4, og den nye norske forsvarsspiller Ulrik Yttergård Jenssen får nr. 3.

Mathias Jensen blev nytårsdag 22 år og har hidtil spillet med nr. 23, som han har præsenteret flot i 49 kampe. Nu kommer han altså til at fejre jubilæumskamp nr. 50 med et mere legendarisk fodboldnummer på ryggen og anførerbindet om armen.

Emiliano Marcondes ønskede sig nr. 10, og da han fik det tildelt sidste forår, gik han nærmest amok med målscoringer. Mathias Jensen har nettet 5 gange i denne sæson, og måske ser vi samme effekt fra den kreative midtbanespiller nu.

Det var en meget glad Mathias Jensen, der tog trøjen på første gang:

– Nr. 10 er en drøm for mig. Det er det eneste, jeg gerne ville have, hvis jeg skulle skifte. Jeg har spillet med nr. 10 i både U/15, U/17 og U/19, og jeg forbinder nummeret med kreativ fodbold, som jeg altid sætter højt. Jeg er også stor Barcelona-fan og tænker på spillere som Ronaldinho og Messi med det nummer.

Magnus Kofod Andersen er kun 18 år og fik sin debut for FCN i sæsonens første kamp, og siden har han været fast mand ved siden af Mathias Jensen på FC Nordsjællands midtbane. Hidtil har Magnus Kofod spillet med nr. 38 på ryggen, men fra nu af bliver det altså med nr. 8, der tilhørte anfører Patrick Mtiliga i 168 kampe.

Magnus Kofod Andersen var meget overrasket:

– Det havde jeg slet ikke set komme. Det er en dejlig overraskelse, som jeg er rigtig glad for. Det er en ære at få et nr. fra en spiller, der har haft så stor betydning for klubben og fra en spiller, der har lært mig meget. 8 er et af mine yndlingsnumre og signalerer for mig offensiv midtbane, som jeg rigtig gerne vil spille.

Da FCN kort efter sæsonstart sagde farvel til Andreas Maxsø, der blev solgt til tyrkiske Osmanlispor, blev pladsen som central forsvarsspiller overtaget af Victor Nelsson, og nu overtager den kun 18-årige Nelsson også Maxsøs tidligere nr. 4.

Victor Nelsson har spillet 43 kampe med nr. 36 på ryggen, inden han nu trækker i nr. 4:

– Jeg synes, 4 er et fedt nr. Det er ikke fordi, Maxsø har haft det, men det har bare altid været mit yndlingsnummer, som jeg gerne ville have. Så jeg er meget glad.

Norske Ulrik Yttergård Jenssen er hentet til fra Tromsø i dette transfervindue, og han kommer til at spille i nr. 3, som Pascal Gregor hidtil har båret:

– Jeg synes 3 er et rigtigt godt nummer for en forsvarsspiller, så jeg har det rigtig fint med den trøje. Jeg havde ikke ønsket mig noget bestemt nummer, men netop nr. 3 har jeg også tidligere spillet med på de norske U/landshold.