Jonathan Amon på U/20 landsholdet i USA

Kategorier

Boesenfoto.dk

Den kun 18-årige FCN-angriber starter året med en 10 dage lang træningssamling i Florida for USA’s U/20 landshold. FCN skal i januar have 15 spillere afsted med forskellige landshold.

På torsdag samles FC Nordsjællands Superligatrup for første gang efter vinterferien for at starte forberedelserne til den meget spændende forårssæson. Cheftræner Kasper Hjulmand og resten af trænerteamet må dog se bort fra en del spillere i den første del af januar, for FC Nordsjælland er sædvanen tro stærkt repræsenteret på stribevis af landshold.

Den kun 18-årige amerikanske angriber Jonathan Amon, der fik sin Superligadebut mod Lyngby i november og spillede fra start i alle de tre seneste Superligakampe, kan således ikke være med fra start på torsdag. Jonathan Amon er i USA, hvor han er valgt til det amerikanske U/20 landsholds træningssamling i Bradenton i Florida fra i dag og frem til og med den 11. januar.

Amon når således kun lige retur til FCN inden den første træningskamp mod Helsingør lørdag 13. januar men i god tid inden afgangen til FC Nordsjællands træningslejr i La Manga på den spanske solkyst fra den 25. januar til den 4. februar. Forinden skal også en lang række andre spillere fra Superligatruppen afsted med enten det danske Ligalandshold eller de danske U/landshold samt målmand Alex Runarsson med Islands A-landshold.

Island skal ligesom Danmark deltage i sommerens VM-slutrunde i Rusland, og Alex Runarson er i den islandske trup, der fra den 5.  til 15. januar forbereder sig med en træningstur til Indonesien.

På lørdag sætter tre FCN-spillere sig i flyet til Dubai med Danmarks Ligalandshold. Det er Mathias Jensen, Mads Mini Pedersen og Victor Nelsson, og de vender først retur tirsdag 16. januar. Danmarks Ligalandshold spiller to kampe på turen til Abu Dhabi.

Danmarks U/19, U/17 og U/16 landshold skal alle en tur til Cypern fra den 12. januar til den 19. januar, og på de tre landshold har FCN 10 spillere med.

Det er på U/19: Kasper Jørgensen, Marcus Gudmann, Andreas Olsen, Nikolai Frederiksen og Nicklas Strunck.

På U/17 landsholdet er FCN repræsenteret af Jacob Steen Christensen, Oliver Villadsen og Oliver Tølbøll Rimmen, mens Lucas Lykkegaard og Noah Crone Back er med på U/16 landsholdet.