Hjulmand: Vi skal finde en ny balance i holdet

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

– Det er en kort preseason, og vi skal derfor straks arbejde med holdets overordnede principper ved siden af den fysiske træning, lyder det fra FC Nordsjællands cheftræner.

Tidligere var det normalt med en kort preseason om sommeren og en noget længere om vinteren. Men med sidste sæsons strukturændring i Superligaen og dermed flere kampe, samt et ekstra kort forår på grund af VM i Rusland, er der kun en måned til forårspremieren. FCN starter ude mod SønderjyskE søndag 11. februar.

Det giver en højintens optaktsfase, hvor FCN endda må undvære en hel stribe spillere i den første periode på grund af landsholdstjeneste. Kasper Hjulmand har først hele truppen samlet til træningslejren i La Manga fra den 25. januar:

– Det er jo blevet sådan i Danmark, at vi kun har en måneds pre-season både sommer og vinter, så der er ikke lang tid til at arbejde med tingene. Det betyder, at vi lidt tidligere i forløbet har fokus på, at vi snart skal spille kamp, og at vi allerede i de første træningskampe også har fokus på det taktiske. Vi kan ikke spilde kostbare sekunder kun med fysisk træning.

– Selv om vi har en del væk nu og endnu flere fra på fredag, når U/19 landsholdet også skal afsted, arbejder vi intenst med spilprincipper. Vi har fokus på at forbedre overordnede principper. Vores pres- og forsvarsspil skal blive bedre, og det er et hovedtema lige nu. Vi skal have højere intensitet i vores presspil, siger Kasper Hjulmand.

FCN indleder allerede på lørdag kl. 13 serien af træningskampe hjemme i Right to Dream Park mod Helsingør, og lørdagens efter kommer Lyngby på besøg. På træningslejren i Spanien venter der tre kampe, og så er der lige plads til finpudsning af formen med en enkelt mere mod Roskilde i ugen op til forårspremieren.

– Vores overskrift for træningskampene er, at vi skal finde nye relationer mellem spillerne efter at vi igen har mistet nogle profiler, og så skal vi have Ulrik (Yttergård) spillet ind. Vi skal finde en ny balance i holdet.

– Emiliano Marcondes er væk, og det er ikke bare et tab, der kan løses én til én. Vi må måske ændre på flere pladser for at finde en ny balance. Derfor kigger vi også meget nøje på, hvem der tager de rigtige skridt frem. Vi ser efter, om spillerne har ild i øjnene, og hvem der viser, at det skal være mig, sådan som (Magnus) Kofod gjorde det sidste sommer.

– Mange har muligheder og kan levere, men hvem gør det. Det bliver præstationerne, der afgør det. Alle kommer til at spille i træningskampene, og så må vi vurdere ud fra det, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Danmarks Ligalandshold er i øjeblikket i Dubai og spiller i dag mod Sverige den første kamp på turen. FCN har tre spillere, Mads Mini Pedersen, Mathias Jensen og Victor Nelsson, med i truppen. Kampen spilles kl. 17.30 og vises direkte på TV2 Sport.