Sejr med mange lovende momenter

Kategorier

Ibrahim Sadiq scorede til 1-0 efter flot gennemspil af Mathias Rasmussen og Ernest Asante.

FC Nordsjælland vandt årets første træningskamp med 3-2 over Helsingør, og sejren burde have været større efter spil og chancer.

Selv om FCN i øjeblikket har 10 mand fra Superligatruppen afsted med diverse landshold, var der 22 spillere tilbage til dagens kamp mod Helsingør, og de fik alle en halvleg, idet FCN skiftede hele holdet i pausen. Helsingør skiftede også det meste af sit hold til 2. halvleg, så det var virkelig mange spillere, der var i aktion i årets første træningskamp i dag i Right to Dream Park.

Det gav også to vidt forskellige halvlege. I de første 45 minutter kontrollerede FC Nordsjælland kampen fornemt med boldsikkert pasningsspil og særdeles solidt forsvarsspil med en stærk tre mands bagkæde, der kun levnede Helsingør en enkelt chance, hvor Nicolai Larsen reddede et godt skud fra Frederik Bay.

Selv om FCN styrede kampen kneb det med at omsætte det til helt åbne målchancer. Det meste endte i nærved og næsten, indtil Mathias Rasmussen pludselig eksploderede i et sologennembrud fra midten og rush direkte mod kassen. Ved kanten af straffesparksfeltet spillede han Asante fri til skud, men Asante lagde i stedet bolden til rette for Ibrahim Sadiq, der sikkert scorede til 1-0.

Starten på 2. halvleg blev særdeles livlig, og FCN udspillede gang på gang Helsingør-forsvaret med hurtigt målsøgende pasningsspil. Det gav bonus første gang i det 52. minut, da Jakob Johansson let kunne score til 2-0 på forarbejde af Oliver Angus, Joachim Rothmann og Mads Aaquist.

Kun to minutter senere blev det 3-0 ved Joachim Rothmann på oplæg fra Mohammed Fellah, der leverede mange kreative indslag i 2. halvleg. Blandt andet sendte han efter en time en perfekt bold ind i hovedet på Jakob Johansson, der dog headede lige på keeperen.

Mads Aaquist havde også chancen for at øge føringen på en følt stikning fra Mikkel Damsgaard, men i stedet blev det Helsingør, der svarede igen med to alt for lette reduceringer til 3-1 i 70. minut og 3-2 knap et kvarter før tid. Det blev også kampens facit, selv om FCN skabte endnu et par store målchancer mod slutningen, hvor den tidligere FCN-spiller Pascal Gregor måtte redde for Helsingør på selve målstregen på en afslutning fra Andreas Skovgaard.

Kasper Hjulmand siger om kampen:

– Det var hammergodt at komme i gang og som helhed en god første kamp. Vi fandt gode angrebsløsninger fra starten af 2. halvleg, og vi havde helt styr på kampen frem til 3-0. Så var det dumt og vores egen skyld, at de blev lukket ind i kampen igen.

– Vi skal selv score nogle flere mål på de chancer, vi skaber, og det må ikke ske, at de scorer to mål på så få chancer. Det er noget, vi har set før, og som vi skal arbejde med. Men en fin kamp, og vi fik ingen skader, så nu går vi ind i uge 2 med alle mand klar og arbejder videre, lyder det fra FC Nordsjællands cheftræner.

Nyindkøbte Ulrik Yttergaard Jenssen fra Tromsø fik sine første kampminutter med tigeren på brystet og leverede en overbevisende indsats i 1. halvleg. Han var stærk i luften og duellerne samt meget boldsikker i pasningsspillet, og nordmanden ser ud til hurtigt at falde ind i FCN-stilen:

– Jeg synes, det var en vældig god kamp, som vi vandt fortjent. Det var vældig sjovt at komme i gang med at spille kamp, selv om det måske kneb lidt med spilrytmen engang imellem. Vi skal lige have relationerne på plads.

– Jeg er vant til systemet, som vi også spillede meget i Tromsø, og derfor kender jeg min position godt. Så det var ikke svært at falde ind på holdet, og jeg synes kampen viste, at der er meget at bygge videre på, siger Ulrik Yttergaard Jenssen.

Matchfacts af træningskamp 13. januar i Right to Dream Park:
FCN-Helsingør 3-2 (1-0)
Mål: 40. minut 1-0 Ibrahim Sadiq. 52. minut 2-0 Jakob Johansson. 54. minut 3-0 Joachim Rothmann. 70. minut 3-1 Patrick Olsen. 76. minut 3-2 Melvin Fritzel.

Startopstillingen i 1. halvleg:
Nicolai Larsen
Abdul Mumin, Benjamin Tiedemann, Ulrik Yttergård
Emil Damgaard, Magnus Kofod, Frederik Juul, Tobias Mikkelsen
Ernest Asante, Mathias Rasmussen, Ibrahim Sadiq

Startopstillingen i 2. halvleg:
Peter Vindahl Jensen
Karlo Bartolec, Viktor Tranberg, Andreas Skovgaard, Oliver Angus
Mohammed Fellah, Lasse Petry, Mikkel Damsgaard
Joachim Rothmann, Mads Aaquist, Jakob Johansson

Norske Ulrik Yttergaard Jenssen leverede en overbevisende flot indsats i sin første kamp for FCN.