Damsgaard: Det var en helt fantastisk følelse

Kategorier

Mikkel Damsgaard scorede tre af FC Nordsjællands mål i 6-3 sejren over Lyngby i lørdags.

Foto: FCN

– Jeg er jo normalt ikke en spiller, der scorer ret tit, så tre mål mod Lyngby var lidt vildt, siger 17-årige Mikkel Damsgaard.

FC Nordsjælland har igen sagt farvel til nogle profiler og  skal bruge træningskampene og den kommende træningslejr til at spille holdet sammen igen på en ny måde til forårspremieren 11. februar ude mod SønderjyskE. Det har i de to første træningskampe mod Helsingør og Lyngby givet chancen til den kun 17-årige Mikkel Damsgaard.

Mod Lyngby gik det helt forrygende for hele holdet og i særdeleshed for Mikkel Damsgaard, der stod for tre af målene i den overbevisende 6-3 sejr:

– Det var en fantastisk følelse at score tre mål mod Lyngby, og jeg følte mig godt tilpas på positionen som falsk 9’er, selv om jeg er mere vant til at spille på den offensive midtbane. Jeg kan faktisk godt li’ den rolle, og de første par kampe har været lærerige.

– Jeg er vant til at spille 10’er på U-holdene, men det her er en endnu mere offensiv rolle, som kræver en del flere aggressive løb ind i feltet. Det er noget, jeg skal vænne mig til, og jeg skal hele tiden tænke på, hvor vigtigt det er for vores spil, at der kommer folk i feltet. Jeg kan godt gå tilbage og deltage i opspillet, men så skal jeg også tage løbene ind i feltet straks efter, siger Mikkel Damsgaard.

Han skiftede til Farum Boldklub fra Jyllinge som U/13 spiller og som årgang 2000 er han fortsat kun U/17 spiller i FCN, men han har dog spillet enkelte kampe på U/19 holdet i dette efterår samt kampe i Reserveholdsturneringen. Og nu har han så fra 4. januar været med i samtlige træninger med Superligatruppen og kan se frem til træningslejren i La Manga fra i morgen.

– Det glæder jeg mig meget til. Det har været perfekt for mig indtil nu. Det er hårdt med så mange træninger, og jeg kan godt mærke det i kroppen. Men jeg er kommet i bedre form, og det er fedt at mærke forbedringen. Jeg bliver træt men kun lige til grænsen. Fysserne sørger for at holde øje med, hvor meget jeg kan tåle.

– Det er sjovt at være med til, og det er gået stærkt. Det havde jeg ikke lige troet på, da jeg spillede U/17 i efteråret selv om jeg var med på sommerens træningslejr i Holland med Superligaen. Nu glæder jeg mig til La Manga, hvor vi skal blive endnu skarpere i vores spil, og der er mere tid til at arbejde med alle positionerne, siger Mikkel Damsgaard.

Om 17-årige Damsgaard er klar til Superligaen allerede nu, kan de næste par uger og de tre træningskampe i La Manga måske vise. Men han fik i hvert fald vist potentialet med godt spil og de tre mål mod Lyngby.