Damsgaard: Dejligt at være med i en længere periode

Kategorier

Mikkel Damsgaard, her i gang med BIP testen sammen med Mads Aaquist, glæder sig til træningslejren i La Manga.

Magnus Wørts er netop blevet efterudtaget til Danmarks U/19 landshold, og dermed bliver Mikkel Damsgaard den eneste U/19 spiller, der får hele optaktsforløbet med sammen med Superligatruppen.

Da FC Nordsjælland i torsdags gik i gang med opstarten til forårssæsonen, var der en hel stribe af U/19 spillere med i truppen, men af dem får kun Mikkel Damsgaard hele forløbet med. Han er første års U/19 og den eneste af de seks, der ikke skal med Danmarks U/19 landshold til Cypern på fredag.

Magnus Wørts er nemlig netop blevet efterudtaget til U/19 landsholdet og tilslutter sig derfor klubkammeraterne Andreas Olsen, Nikolai Baden Frederiksen, Marcus Gudmann, Nicklas Strunck og Kasper Jørgensen på den ugelange landsholdstur.

Magnus Wørts siger:
– Når man får et kald til U/19 landsholdet, siger man da ikke nej, så jeg glæder mig. Men det har været fedt at prøve at være fast med i Superligatræningen. Det er en oplevelse, og jeg havde da også set frem til at få spilletid i de første par træningskampe.

– Jeg har før prøvet at deltage i Superligatræningen, men at være rigtigt med i det er noget helt andet. Kun at skulle stå op og afsted til fodboldtræning, hvor der er tid til at finpudse på det hele, giver en masse. Jeg vil gerne gøre det så godt, at jeg også kan komme med på træningslejren, siger Magnus Wørts.

Mikkel Damsgaard kan altså som den eneste U/19 spiller se frem til et månedlangt forløb sammen med Superligatruppen:

– Det er dejligt at træne med i en længere periode. Man lærer alle folk at kende på en helt anden måde, end når man lige bliver indkaldt til en enkelt træning. Man føler sig mere som en del af det hele. For mig er det vigtigste lige nu at være med her og forhåbentlig få noget spilletid i træningskampene.

– Det er på den måde, man lærer at gøre det rigtige og lærer løbemønstrene. Træningen er meget hårdere, end jeg er vant til. Vi presser hinanden hele tiden og løber en masse i alle spilsituationer, så vi også lærer at lukke de rum, man skal.

– Det er meget lærerigt, og så er det nok lidt lettere at falde ind her Nordsjælland end andre steder, fordi truppen generelt er så ung, siger Mikkel Damsgaard, der allerede har fået sin debut i Superligaen, da han kom på banen til de sidste 10 minutter af 6-0 sejren over Horsens den 26. november.