Værd at vide før kampen mod FCK

Kategorier

Ernest Asante kan i dag mod FCK spille sin kamp nr. 50 for FCN.

Boesenfoto.dk

FCN møder i aften kl. 18.00 FCK i Parken. Her er lidt statistiske vinkler på den spændende Superligakamp:

Vidste du at…

…FCN og FCK har mødt hinanden 47 gange i Superligaen, og samlet set har FCK 29 sejre, 10 kampe er endt uafgjort og 8 gange har FC Nordsjælland vundet. 25 af kampene er spillet i Parken, og her har FCK 18 sejre, 5 kampe er endt uafgjort og kun 2 gange har FCN vundet.

…hvis man kun ser på de seneste sæsoner, ser statistikken dog anderledes positiv ud for FCN. De 8 seneste møder siden sommeren 2015 har givet 2 sejre til hver klub og 4 uafgjorte kampe.

…I sidste sæson mødtes FCK og FCN fire gange, og efter sejr til FCK i det første møde, endte alle de næste tre kampe uafgjort 1-1. Og i denne sæson har FCN vundet 3-0 hjemme over FCK i 7. spillerunde på mål af Emiliano Marcondes, Ernest Asante og Godsway Donyoh.

…Emiliano Marcondes netop er blevet kåret af TV-selskaberne som månedens spiller i november. Emiliano Marcondes har scoret 12 mål i de seneste 11 kampe og 14 mål i alt i sæsonen, hvilket gør han til Superligatopscorer og all time topscorer for FCN i Superligaen med i alt 34 mål. Marcondes topper også assistlisten med 7 måloplæg, så han har været med i 21 FCN-mål i denne sæson.

…FCN er Superligaens klart mest scorende mandskab med 45 træffere i sæsonens første 17 kampe. Det er kun overgået én gang i hele Superligaens historie, nemlig for præcis 20 år siden, da Brøndby nettede 46 gange i de første 17 kampe af 97/98 sæsonen. Næstflest mål i denne sæson står FCM for med 41 træffere, mens FCK kun har scoret 31 mål.

…kampens dommer, 41-årige Michael Johansen, er i gang med sin 11. sæson i Alka Superligaen. Han dømte senest en kamp med FC Nordsjælland, da FCN i 15. runde spillede 2-2 hjemme mod Lyngby. Han var også dommer sidste gang, FCN var i Parken og spillede 1-1 i starten af april.

…Ernest Asante kan spille sin kamp nr. 50 mod FCK. Den lynhurtige ghaneser har spillet samtlige kampe for FCN i denne sæson og har scoret 12 mål. Dermed er Asante nr. 3 på Superligaens topscorerliste.