Unikke Mtiliga-trøjer til sidste kamp doneres til Asylligaen

Kategorier

Spillerne vil alle bære Mtiliga på ryggen af deres trøjer til søndagens kamp mod Hobro IK.

Når FC Nordsjælland løber på banen mod Hobro IK, søndag den 10.december er det 36-årige Patrick Mtiligas sidste kamp i karrieren, da han stiller støvlerne på hylden og går på fodbold-pension.

For at hylde den flotte karriere, som Mtiliga har haft, vil alle spillere spille med Mtiliga på ryggen af alle trøjerne, men med deres eget nummer, samt en broderet tekst på forsiden af trøjen:

Patrick Mtiliga
168 kampe 2011-2017
Afskedskamp 10.12.2017

Trøjerne bliver efterfølgende pakket i gaveæsker og solgt for 2.000 kroner ex. moms(dvs. 2.500,- kroner i alt) stykket til partnere eller fans, som ønsker at få et minde fra Mtiligas sidste kamp i FCN-trøjen. Alle pengene bliver doneret til Asylligaen efter Patrick Mtiligas eget ønske, da den har en speciel betydning for FCN-anføreren.

’Grunden til at jeg valgte dette var, at det gik godt i tråd med det projekt jeg selv kastede mig over sidste sommer med at stable en fodboldturnering på benene for en række asylansøgere. Det gav en naturlig relation, og her kunne jeg hjælpe.’

’Jeg synes nogle gange der er en negativ retorik omkring asylansøgere, og jeg synes ofte, at vi glemmer, at det her ikke er mennesker, der med deres gode vilje selv flygter fra deres land og hus. Mange af dem sætter livet på spil for at prøve at få en bedre hverdag for deres familie. Jeg tænker, at det ville være rart, hvis der var nogle som kunne tage pænt imod os, hvis vi en dag selv stod i den situation,’ fortæller Patrick Mtiliga.

Fakta om Asylliga
Asylliga er et samarbejde mellem Asylfodbold ApS, Røde Kors og AsylSyd – støttet af Tryg Fonden. Siden ligaen blev skudt i gang på Sjælland den 5. september 2015 har den bredt sig, så hold fra Jylland og Bornholm også kunne deltage. I år har 325 spillere fra 15 asylcentre har haft deres ugentlige gang i 12 fodboldklubber. Der er spillet 45 kampe i 5 puljer, alle med DBU-uddannede dommere.

Hvorfor Asylliga
Asylliga er blevet til for at give voksne asylansøgere en mulighed for at dyrke mere motion og deltage i sociale netværk. Ved at træne i lokale fodboldklubber får deltagerne kendskab til det lokale foreningsliv i asylcentrenes lokalområder, og såvel kampe som træning baner vejen for nye venskaber og fællesskaber.

Projektet er støttet af TrygFonden og er afviklet i et samarbejde mellem Røde Kors og initiativtagerne Per Bjerregaard, Henrik Lauritzen og Anders Bjerregaard samt DBU og en lang række lokale fodboldklubber.

Hvordan køber jeg en trøje?
Ønsker man at blive ejer at et minde fra Patrick Mtiligas sidste kamp i FCN-trøjen kan man kontakte Maria Ydesen på mail my@fcn.dk eller telefon: +45 2752 2111.