Så kan det næsten ikke blive bedre

Kategorier

FC Nordsjælland sejrede fortjent i Parken for første gang i seks år efter en pragtpræstation.

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland viste et kæmpe format i Parken og sejrede fortjent med 3-1 over FCK på tre flotte scoringer.

Normalt taber FCK næsten aldrig hjemme i Telia Parken, og sidst FC Nordsjælland vandt på nationalscenen var i efteråret 2011, hvor tigrene for alvor satte kurs mod det danske mesterskab. Aftenens sejr til FCN var også en demonstration af klasse, der lover godt for sæsonen.

Selv om FCN-mandskabet slet ikke besidder en rutine, der er bare i nærheden af den, FCK rummer, holdt de unge tigre hovedet koldt og lod aldrig for alvor hjemmeholdet få overtaget. Og FCN krydrede en flot indsats med tre fremragende mål, der fuldstændig tæmmede løverne.

Efter en kampstart med halve chancer til hvert hold fik FCN godt fodfæste på den ellers glatte bane i Parken og begyndte at spille rundt med bolden, så FCK’erne løb en masse forgæves skridt. Der blev også leveret detaljer på absolut topplan, som da lille lynhurtige Jonathan Amon fuldstændig tørrede landsholdsbacken Peter Ankersen og satte ham af til et frit indlæg fra baglinjen.

De 15.000 tilskuere blev mere og mere utålmodige med deres helte, og det fik FCK til at rykke længere frem på banen, men så blev der for alvor plads til FC Nordsjællands fodrappe offensiv. I det 36. minut udfordrede Amon igen, men blev nu skærmet af to mand, og han spillede i stedet tilbage til Mathias Jensen, som skiftede side til Karlo Bartolec, der havde masser af plads. Karlo tog et træk ind i banen og sendte smukt bolden i kassen med en behersket rundskæv med det kolde venstreben til 1-0.

Og kun to minutter senere stod der 2-0 på måltavlen, da Jonathan Amon endnu engang rundede Ankersen og spillede Emiliano Marcondes fri. FCN-topscoreren lagde iskoldt bolden i kassen ved bagerste stolpe med sit 15. sæsonmål. Dermed er Emiliano Marcondes suveræn topscorer i Superligaen.

FCK virkede helt groggy, men løverne fik lidt ny luft, da et boldtab i det 44. minut gav Benjamin Verbic en gratis chance, men hans træk udaf i feltet så ikke så farligt ud, før Benjamin Tiedemann Hansen gik lidt for hårdt til ham og skubbede ham omkuld. Dommer Michael Johansen pegede på straffesparkspletten, og så kunne Pieros Sotiriou reducere til 1-2.

Man kunne have forventet et stormløb fra FCK fra 2. halvlegs start, men hurtigt havde FCN igen greb om kampen I hvert fald indtil der efter en time opstod en situation, hvor Pieros Sotiriou lidt tilfældigt var ved at slippe fri, men blev fældet lige udenfor feltet af Benjamin Tiedemann Hansen. Dommeren skønnede ikke, at FCK-angriberen havde bolden under kontrol og nøjedes derfor med gult kort til Benjamin og et direkte frispark til FCK, der hamrede lige i den mur, der nok fik lov at stå lidt for tæt på.

Det var som om, det tog den sidste gnist fra FCK, mens FC Nordsjælland satte mange flotte kontraangreb op. Og FCN-defensiven var nærmest dirkefri i resten af kampen. Alle tigrene arbejdede vildt for hinanden og løb gerne nogle ekstra meter for sidemanden. På den måde fik FCN skærmet godt af på begge kanter for de mest giftige indlæg, og det, der kom ind i feltet, tog målmand Alex sig af, eller det blev headet væk af Victor Nelsson.

Og så satte FCN trumf på i det 72. minut, da Emiliano Marcondes udnyttede pladsen i et kontraangreb til at trække to mand til sig og spille den fremstormende Mads Mini Pedersen fri på venstrekanten. Mini har tidligere brændt en masse store målchancer, men denne gang holdt han hovedet koldt og løftede elegant bolden ind over Robin Olsen og i kassen til 3-1.

Det var Mads Minis første mål i Superligaen og en stor forløsning for både ham og hele holdet. Som Kasper Hjulmand udtrykte det i omklædningsrummet bagefter: – Når Mini scorer kan alt ske. Det var en aften, vi altid vil huske. Der var så meget kvalitet og energi, og jeg har kunnet mærke hele ugen, at det var på vej.

Med sejren har FCN sikret sig at kunne gå på vinterpause på mindst en 3. plads, men tigrene er slet ikke mætte. Der mangler en kamp hjemme mod Hobro, før der er velfortjent ferie. Straks efter fejringen af sejren over FCK, bliver der sat fokus på årsafslutningen hjemme i Right to Dream Park mod Hobro søndag 10. december kl. 14. Kom og vær med til at sige farvel til anfører Patrick Mtiliga og topscorer Emiliano Marcondes. De skal have en sejr i afskedsgave.