Det helt perfekte punktum på alle måder

Kategorier

Patrick Mtiliga og Emiliano Marcondes blev hyldet til den helt store guldmedalje af fansene efter kampen.

2017 har været et fantastisk år for FC Nordsjælland, og med sejren på 3-2 over Hobro blev også afslutningen og afskeden med anfører Mtiliga og topscorer Marcondes et rent drømmescenario.

FCN fik ram på sin onde ånd, Hobro, der blev slået 3-2 i Right to Dream Park, hvor næsten 3.000 tilskuere var mødt frem midt i juletiden for at bære holdet frem. Og topscorer Emiliano Marcondes viste vejen med to træffere, mens anfører Patrick Mtiliga blev klappet fra banen i tillægstiden. En yderst fortjent hyldest til den snart 37-årige klublegende, som spillede sin sidste kamp.

Begge fik lufttur af holdkammeraterne efter sidste fløjt, og selv om al festivitas og farvel til fansene tog en masse tid, var der også kæmpe hyldest i omklædningsrummet bagefter til både Patrick Mtiliga, Emiliano Marcondes og Pascal Gregor, der også stopper hos FCN efter mange års flot arbejde.

Hvis FC Nordsjælland selv kunne have lavet manuskriptet til efter sidste kamp, var det næppe blevet langt fra den virkelighed, som alle i og omkring klubben var en del af. Måske kunne man have ønsket sig en lidt mere sikker sejr, men de tre vigtige point kom i hus, og lidt spænding er også sundt i kulden.

FCN-spillerne kan nu gå på fortjent juleferie på en lun placering lige i nakken på topholdene FCM og Brøndby og med alle chancer for at være en del af den top 6, der efter 7 spillerunder mere i foråret står klar til at spille videre om medaljer i Mesterskabsspillet. 39 point i sæsonens første 19 kampe er imponerende flot, og endnu flottere er den unikke målfarlighed, som FCN viste igen mod Hobro.

FCN har nu scoret 51 mål, og det er der aldrig nogen, det har gjort nogensinde før i hele Superligaens historie efter kun 19 kampe. Der er lidt plads til defensive forbedringer, men FC Nordsjællands kampe er aldrig kedelige, og heldigvis scorer tigrene for det meste et mål mere end modstanderne.

Sådan blev det også mod Hobro, selv om det tog lidt tid at få gang i scoringerne. Efter en rigtig god FCN-start med et farligt gennembrud til baglinjen og indlæg tæt foran mål, og et direkte frispark på trekantsammenføjningen af specialisten Emiliano Marcondes, var det Hobro, der tog teten. Fodrappe Quincy Antipas ekspederede i det 23. minut bolden i nettet til 1-0 for gæsterne efter en fint orkestreret angreb.

Det tog lidt tid for FCN at komme sig over den scoring, men så fandt topscorer Marcondes løsningen. I det 32 minut fik Mads Mini Pedersen prikket bolden videre til Marcondes, der lige udenfor feltet scorede med et smart fladt skud til bagstolpen og udlignede til 1-1.

Det var også stillingen ved pausen, men fra 2. halvlegs start var det tydeligt, at nu gik FCN 100% efter sejren. Hobro blev sat under pres, spillet blev hurtigere, og det skabte nogle store målchancer. Emiliano Marcondes var tæt på med et skud på stolpen, men det var desværre stolpe ud.

FCN fik endelig udbytte af anstrengelserne i det 63. minut, da Emiliano Marcondes blev fældet i feltet til straffespark, og han eksekverede selv med stor sikkerhed til 2-1. Det blev Emilianos 17. og sidste sæsontræffer i Superligaen, hvor han er suveræn topscorer, og han kan forlade FCN som klubbens all time topscorer i Superligaen med 37. mål.

Emiliano Marcondes topper imidlertid også assistlisten, og det satte han trumf på, da han i det 68. minut snittede et udspark fra Alex Runarsson videre, så netop indskiftede Mathias Rasmussen kunne sprinte igennem til frit mål og fik øget føringen til 3-1. Herefter var Hobro tvunget frem, og det gav plads til flere gode kontrachancer.

Desværre blev det i stedet gæsterne, der fik skabt ny spænding med et unødvendigt reduceringsmål til 2-3 i det 73. minut, hvor Alex Runarsson kom på mellemhånd, så Antipas med stort overblik bare kunne løfte bolden over FCN-keeperen og ind i det tomme mål. Heldigvis holdt FCN stand i resten af kampen og sikrede med 3-2 en virkelig gunstig position til et super spændende forår.