Akademiet overrakte Emiliano prisen som Månedens Spiller

Kategorier

Emiliano Marcondes har været nomineret fire gange i efteråret til titlen som Månedens Spiller i Alka Superligaen, og fjerde gang var altså lykkens gang for FC Nordsjællands nummer 10.

Til at overrække prisen som Månedens Spiller var klubbens akademi-spillere, som skulle overraske Emiliano Marcondes, som var forbi træningen. Du kan se hvordan det gik i videoen ovenfor.

Det er tredje gang at Emiliano modtager prisen som Månedens Spiller mens han har spillet i FC Nordsjælland.

Superligaens topscorer var nomineret sammen med Marc Dal Hende og Christian Nørgaard.

MÅNEDENS SPILLER I ALKA SUPERLIGA
Månedens Spiller er den officielle kåring af den profil, der i den pågældende måned i særlig grad har gjort sig positivt bemærket i kampene i Alka Superliga.

Ekspertpanel 
Ekspertpanelet er et panel bestående af 10 fodboldeksperter, der er udpeget af Alka Superligas liverettighedshavere, MTG og Discovery. Hver af de 10 eksperter uddeler henholdsvis 3, 2 og 1 point til de tre spillere, som de mener har været mest toneangivende i den forgangne måned. Ekspertpanelet består i 2017/18 af Peter Kjær, Morten Bruun, Flemming Povlsen, Casper Høygaard, Stig Tøfting, Martin Jørgensen, Mads Junker, Per Frimann, Peter Gravlund og Lars Jacobsen.

Alka Superliga Player Performance Index – den 11. Ekspert
Udover ekspertpanelet fordeles der 3,2 og 1 point til de spillere der ifølge Alka Superligas Player Performance Index (PPI) statistik set har gjort det bedst i den pågældende måned. Det er fem overordnede parametre, der ligger til grund for PPI – med forskellig vægtning. De fem overordnede parametre er 1) Spillerens præstation 2) Holdets præstation, 3) Mål, 4) Assist og 5) Clean sheet.

De danske fans – 12. manden
Også de mange danske fans har noget at skulle have sagt i forhold til kåringen af Månedens Spiller i Alka Superliga. Der fordeles 3,2 og 1 point til de spillere, der får flest stemmer på Alka Superligas Facebook side. Det er ofte et ekstremt tæt kapløb om prisen, så stemmerne fra 12. manden kan meget vel blive tungen på vægtskålen!

Månedens Spiller uddeles i alle måneder med Alka Superliga kampe, dog ikke i måneder med begrænset antal spillerunder (fx juni og december).