Viktor Tranberg fik debut på U/21 landsholdet

Kategorier

Viktor Tranberg, der her hyldes af fans efter en kamp i Right to Dream Park, fik sin debut på U/21 landsholdet mod Polen.

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjælland havde fire spillere på banen samtidigt i 2. halvleg af Danmarks U/21 landskamp i Polen.

Efter fire storsejre i træk i EM-kvalifikationen gik det i går galt for Danmark i den svære udekamp mod Polen. Selv om danskerne styrede kampen og var det bedste hold, var det Polen, der på effektivt kontraspil kunne trække sig tilbage med en sejr på 3-1 efter et par danske foræringsmål.

Tre FCN-spillere var med fra start, nemlig anfører Mathias Jensen, midterforsvarer Victor Nelsson og på venstrekanten Mads Mini Pedersen, der gjorde comeback efter sin skadespause. Mads Mini Pedersen fik straks vist sin gennembrudskraft og serverede perfekt fra baglinjen til Kasper Dolberg, mens hans forsøg blev pareret af keeperen, og Marcus Ingvartsen skød fordi på riposten.

Danmark var helt i kontrol, og med Mathias Jensen som en sprudlende spilfordeler blev der skabt gode scoringschancer, som desværre blev brændt. Og så tog kampen i stedet en gal retning, da Polen fik en skudchance ved lidt løs opdækning, og det ikke særligt velplacerede eller hårde skud røg under keeper Daniel Iversen fra Leicester.

Og endnu værre blev det for Danmark og Daniel Iversen, da målmanden spænede næsten helt ud i ryggen på stopper Victor Nelsson, der ellers havde kontrol over en lang fremlægning og ville dreje bolden tilbage til sin keeper, som bare ikke var der. Det gav Polen en let scoring i et tomt mål til 2-0, og så var det op af bakke for danskerne.

Kort inde i 2. halvleg blev Viktor Tranberg sendt på banen som forsvarserstatning for en skadet Asger Sørensen. Det var U/21 landsholdsdebut for Viktor Tranberg, der spillede sikkert og godt sammen med Victor Nelsson i forsvaret i resten af kampen, og FCN havde altså fire spillere i aktion samtidigt, indtil Mads Mini Pedersen blev skiftet ud efter godt en times spil. Desværre lykkedes det Polen at få scoret endnu engang, før Danmark til sidst pyntede på resultatet med en reducering til 1-3.

Danmark fører trods nederlaget fortsat gruppen med 12 point, men har nu Polen med 11 point lige i hælene. Næste kamp for Danmark er først i slutningen af marts ude mod Georgien, og den afgørende returkamp mod Polen spilles i oktober 2018.

Danmarks U/19 landshold spillede også vigtige kampe i denne uge og kvalificerede sig i går til Eliteround med en sejr på 5-2 over værtsnationen Kroatien i det gruppespil, hvor Danmark i forvejen havde besejret både Letland og San Marino. FCN havde tre spillere i truppen, men ingen af dem var med fra start. Magnus Kofod Andersen kom på banen til det sidste kvarter, og Andreas Olsen fik de sidste par minutter af kampen mod Kroatien, mens Kasper Jørgensen ikke kom i spil.