Værd at vide før dagens hjemmekamp

Kategorier

Det plejer altid at være hårde og tætte kampe mod Lyngby, og sådan bliver lokalopgøret nok igen.

Foto: Getty Images

FCN spiller i dag kl. 16.00 lokalopgør mod Lyngby i Right to Dream Park. Her er lidt statistiske vinkler på den spændende Superligakamp.

Vidste du at…

.…FCN har mødt Lyngby 14 gange tidligere i Superligaen. FCN har vundet 6 gange, 2 kampe er endt uafgjort og 6 kampe er tabt. 7 af kampene er spillet på hjemmebane, og her har FCN vundet 3 kampe, 1 kamp er endt uafgjort, og 3 gange har Lyngby sejret.

…denne sæsons første kamp mellem de to klubber blev spillet i Lyngby i 4. spillerunde, og FC Nordsjælland vandt 4-1 på to mål af Ernest Asante, samt 1 af Mathias Jensen og Emiliano Marcondes.

…Emiliano Marcondes har scoret otte mål i de seneste otte kampe og er i alt noteret for 10 sæsontræffere. Kun overgået af holdkammerat Ernest Asante, der mod AGF satte sit 11. sæsonmål ind, og Superligatopscorer Pål Kirkevold fra Hobro, der har nettet 12 gange.

…FCN er Superligaens mest scorende hold med 35 mål i de første 14 kampe, altså præcis 2½ mål i snit pr. kamp.

…begge klubber har en spiller i karantæne. FCN må se bort fra Andreas Skovgaard, mens Lyngby har Mayron George i karantæne.

…kampens dommer, 41-årige Michael Johansen, er i gang med sin 11. sæson i Alka Superligaen. Han har i denne sæson kun dømt én kamp med FC Nordsjælland, og det var den målrige kamp i Herning i 5. spillerunde, hvor FCN tabte 3-4.

…FC Nordsjælland med sejren i Aarhus over AGF rundede 700 point i Superligaen. Inden kampen havde FCN 699 point, men nu er totalen altså oppe på 702 point for 512 kampe i Superligaen uafbrudt siden oprykningen i sommeren 2002. Kun syv klubber har flere Superligapoint end FCN.

…der er landskamppause efter denne spillerunde. FCN er igen storleverandør til de danske U-landshold med følgende 9 spillere udvalgt til national tjeneste. Målmand Peter Vindahl Jensen, Mathias Jensen, Viktor Tranberg og Victor Nelsson skal alle med U/21 landsholdet, Magnus Kofod Andersen og Andreas Olsen er på U/19 landsholdet, mens Marcus Gudmann, Mikkel Damsgaard og Nikolai Baden Frederiksen repræsenterer FCN på Danmarks U/18 landshold.