Reserverne vandt på en rigtig god 1. halvleg

Kategorier

FCN-spillerne sikrede med sejren over OB førstepladsen i gruppen i Reserveholdsturneringen.

Med en sejr på 2-1 hjemme over OB blev FCN vinder af gruppen i efterårets kvalifikationsspil i Reserveholdsturneringen.

FCN reserverne startede kampen mod OB som om, de ville gentage Superligaens 6-0 sejr over Horsens. Der var fuld smæk på fra første fløjt, og det flydende og iderige angrebsspil skabte mange chancer samtidig med, at gæsterne blev holdt helt i skak af en stærk FCN-defensiv.

Allerede i det 7. minut gav presset mod fynboernes mål gevinst, da Mads Aaquist fikst dirigerede bolden i nettet til 1-0 på indlæg fra Tobias Mikkelsen. Og i de 20. minut gjorde Mathias Rasmussen det til 2-0 på hovedstød efter smart sammenspil med Lasse Petry, der løftede bolden perfekt retur til nordmandens pande.

Der var både før målene og bagefter mange store chancer, som FCN burde have udnyttet til en noget større føring ved pausen. Både Mathias Rasmussen og Mads Aaquist kunne have doblet deres målscoring, og den allerstørste chance skabte en velspillende Mikkel Damsgaard til sig selv. Efter bandespil med Mads Aaquist slap Damsgaard helt fri og rundede elegant keeperen, men mistede så alligevel en anelse balance og skød i sidenettet i stedet for i det tomme mål.

2. halvleg fik et noget anderledes forløb, idet det på papiret stærke OB-mandskab valgte at gå meget højere op i presset på FCN-spillerne, og det slog tigrenes rytme i stykker. FCN genfandt aldrig de charmerende takter i spillet fra 1. halvleg. Det blev en rodet affære med en del unødvendige boldtab og dårlige beslutninger med bolden, men fortsat virkede forsvaret og målmand Nicolai Larsen dirkefrit.

Det holdt dog ikke hele vejen igennem, og med ti minutter igen fik kampen ny spænding, da OB reducerede til 1-2 efter et flot angreb. Og da FCN til sidst måtte spille med 10 mand, fordi Collins Tanor udgik med en skade, var OB i slutfasen tæt på en udligning. FCN fik dog også muligheder den anden vej, da der blev satset til sidst, men det blev ved 2-1, og dermed er FCN vinder af gruppen i efterårets kvalifikationsspil. Både FCN og OB på andenpladsen er kvalificeret til forårets medaljespil.

Teknisk direktør Flemming Pedersen stod for holdet i dagens kamp og vurderede den således:

– Vi var meget spilstyrende i 1. halvleg og holdt OB stramt og helt væk fra scoringschancer. Selv skabte vi mange muligheder med flydende kombinationsspil foran deres mål. Det klikkede godt for pausen.

– Men så må vi også rose OB for at ændre spillet og spille deres chance efter pausen. De gjorde det pludselig svært for os, fordi vi ikke fik spillet bolden hurtigt nok til at komme ud af deres pres. Vores spillede nåede simpelthen ikke i position til en første gangs aflevering, og så blev spillet rodet.

– Jeg var alligevel tilfreds med den første halve time af 2. halvleg, fordi defensiven stadig stod stærkt, men til sidst var det ikke så godt. Det er god læring, og det er jo det, spillerne skal have af disse kampe, siger Flemming Pedersen.

Reserveholdskamp 27. november i Right to Dream Park:

FCN-OB 2-1 (2-0)
Mål: 7. minut 1-0 Mads Aaquist, assist Tobias Mikkelsen. 20. minut 2-0 Mathias Rasmussen, assist Lasse Petry. 80. minut 2-1.

FC Nordsjællands startopstilling:

Nicolai Larsen
Abdul Mumin, Viktor Tranberg, Andreas Skovgaard.
Tobias Mikkelsen, Collins Tanor, Lasse Petry, Patrick da Silva.
Mads Aaquist, Mikkel Damsgaard, Mathias Rasmussen.

Indskiftninger:
39. minut: Frederik Juul for Tobias Mikkelsen
62. minut: Magnus Wørts for Skovgaard
62. minut: Andreas Olsen for M. Rasmussen
75. minut: Nicklas Strunck for Damsgaard.
81. minut: Joachim Rothmann for da Silva