Mtiliga: Vi skulle have vundet med mere

Kategorier

Emiliano Marcondes blev fredag i Tipsbladet kåret som "Efterårets profil" efter stemmer fra alle trænerne i Superligaen.

– Vi gør alle de rigtige ting i dag, og vores 5. mål punkterede dem, lyder det fra FCN-anfører Patrick Mtiliga.

Der var selvfølgelig ellevild jubel hos hele FCN-truppen og alle fansene, da der blev fløjtet af efter 6-0 triumfen mod Horsens. Og selv om sæt-sejren på 6-0 er iøjnefaldende for de mange scoringer, var også nullet til Horsens en meget vigtig del af glæden for mange FCN-spillere. Det er nemlig ikke hverdagskost at holde clean sheet.

Benjamin Tiedemann Hansen var tilbage i startopstillingen og meget glad for at være med til at holde nullet:

– Efter at have været ude i en kamp var det dejligt at komme tilbage og være med til sådan en sejr. Og det var virkelig dejligt, at vi holdt nullet. Også vigtigt, at vi fik vist, at vi kan afvise alle de standardsituationer, som Horsens normalt er ekspert i. Det var bestemt ikke let, selv om det måske kom til at se sådan ud. De har vel verdens højeste midtbane, som de kan trække frem ved alle dødbolde.

– Det startede også lidt, som man kunne forvente, hvor vi havde bolden men ikke rigtig kunne skabe chancer, og Horsens virkede tilfredse. Men da vi havde fået scoret det første mål, fik vi også spillet mange bolde om bag deres forsvar, og alle holdt dybt fokus hele vejen igennem, siger Benjamin Tiedemann Hansen.

Anfører Patrick Mtiliga havde det også fornøjeligt efter sin næstsidste hjemmekamp:

– Vi skulle have vundet med mere. Det havde været ekstra sjovt, hvis vi havde scoret 7 eller 8 mål, men vi må ikke være utaknemmelige.

– Vi gør alle de rigtige ting og blev ved med at jagte det næste mål hele tiden. Det var vigtigt, så vi kunne holde spillet fremme. Fra 2. halvlegs start forsøgte de at lægge et pres, men vores 5. mål punkterede dem. Vi blev ved med at holde fast i vores principper og den gameplan, der virkede så godt.

– Man kan vel godt sige, at det var fodbolden, der vandt over fysikken i dag. De er nogle store gutter, men vi rydder godt op, og vi er klar hele tiden. Dejligt at vi kan holde nullet mod et hold som Horsens, siger Patrick Mtiliga, der stopper karrieren efter næste hjemmekamp mod Hobro søndag 10. december kl. 14. Kom og vær med til at sige farvel til klublegenden.