Ingvartsen om FCN: Havde ikke set det komme så hurtigt

Kategorier

Marcus Ingvartsen var i dag lige et smut tilbage på sin gamle hjemmebane Right to Dream Park.

Foto: FCN

– Det er imponerende, så stærkt det er gået med at spille nye talenter ind, lyder det fra Marcus Ingvartsen, der var på besøg i Right to Dream Park ved dagens træning.

Da sidste sæson sluttede for FC Nordsjælland i maj var det med Marcus Ingvartsen som Superligatopscorer med 23 sæsontræffere og FCN på en flot slutplacering som nr. 5. Marcus Ingvartsen var på det tidspunkt allerede solgt til Genk i Belgien, og siden fulgte årets spiller, Stanislav Lobotka til spansk fodbold og forsvarets krumtap Andreas Maxsø til tyrkisk fodbold.

Alligevel ligger FCN lige nu endnu længere fremme i Superligaen som nr. 3, og både Ernest Asante og Emiliano Marcondes byder ind på værdigheden som Superligatopscorer med 11 mål hver, kun ét mindre end nordmanden Pål Kirkevold i Hobro.

Den status har overrasket mange. Også Marcus Ingvartsen, der i dag var hjemme fra Belgien og kom på besøg ved træningen i FC Nordsjælland, den klub han har spillet for siden barndommen og frem til sommerens første skifte i karrieren:

– Det har været imponerende at følge FCN. Vi kan se danske TV-kanaler i Belgien, og jeg har set en god sjat af FC Nordsjællands kampe. Det er dejligt at se, så godt det er gået, og jeg skal indrømme, at jeg ikke havde set det komme så hurtigt.

– Vi vidste godt, hvad der var på vej fra akademiet både her og i Ghana, men at så mange unge straks stod klar til at tage over er da lidt overraskende. Det er fedt at se, at det allerede kører nu, og det kunne også være sjovt, hvis Emiliano og Asante sætter sig på første- og anden pladsen på topscorerlisten, lyder det med stor anerkendelse fra Marcus Ingvartsen.

Han skal med Danmarks U/21 landshold til den meget vigtige udekamp mod Polen om en uge, og spillerne mødes til forberedelserne med landstræner Niels Frederiksen i morgen, så Marcus Ingvartsen fik lige plads til to dage i Danmark inden samlingen, hvor han igen mødes med en række af sine tidligere klubkammerater, for FCN har fire mand med i U/21 truppen.

Marcus Ingvartsen tog også lige et par timer med styrketræning under besøget i FC Nordsjælland, og så var der tid til at hilse på hele vejen rundt. Han er meget godt tilfreds med sit nye fodboldliv:

– Lige da jeg kom til Genk døjede jeg lidt med en skade, så jeg var ikke med i starten af sæsonen. Så kom der nogle kampe med skiftevis indhop og startopstilling. I de sidste fem kampe har jeg været med fra start, og jeg har fået scoret tre mål. Vores sæsonstart har været noget skuffende, men vi er ved at hente det tabte ind.

– I Belgien kører vi samme turneringsform som i Superligaen, bortset fra at vi er 16 hold og derfor spiller 30 kampe i grundspillet, inden Top 6 fortsætter om mesterskabet. Og så halverer man point-antallet til Mesterskabsspillet. Vores målsætning er Top 6, og vi er tæt på nu. Vi skal bare lige med der, så er det hele tæt igen, når point’ene halveres, siger Marcus Ingvartsen, og han føler sig godt tilpas i sine nye omgivelser.

– Både min kæreste og jeg er faldet godt til. Belgien minder som land meget om Danmark. Vi bor i Hasselt ca. 20 til 25 minutters kørsel fra Genk, og der bor en del af de andre spillere også. Der er mange fede byer i området, som vi tager ud og ser på, når der er lidt plads i fodboldprogrammet. Og mange af de hverdagsagtige ting er meget, som vi er vant til hjemmefra, siger Marcus Ingvartsen.

Nu gælder det så i den næste uges tid U/21 landskampen i Polen:

– Vi har scoret usandsynlig mange mål med U/21 landsholdet indtil videre i kvalifikationen, og vinder vi i Polen ser det rigtig godt ud, siger Marcus Ingvartsen, der i landsholdslejren også kan snakke videre med FCN-spillerne Mathias Jensen, Victor Nelsson, Viktor Tranberg og målmand Peter Vindahl Jensen. Samt fra på fredag, når kursen sættes mod Polen også Mads Mini Pedersen, som DBU har inviteret med på turen, nu hvor han er ved at være spilleklar igen efter den skade, der har kostet ham de sidste syv Superligakampe.

Mads Mini brugte i øvrigt et par dage af sin skadespause til et besøg hos Marcus Ingvartsen i Belgien, efter at Mini under genoptræningen først havde været en tur i Ghana for at se Right to Dream Akademiet.