Hjulmand: Troen på det har kendetegnet hele året for os

Kategorier

– Både Brøndby og vi har ting, der kan gøre ondt på modstanderne, og der vil sikkert være liv i kampen til det sidste, siger FC Nordsjællands cheftræner før søndagens topkamp i Brøndby kl. 18.

Når FC Nordsjællands tigre på søndag løber ind på Brøndby stadion, er der flere ting, der er anderledes, end det plejer. Begge hold er med i toppen af Alka Superligaen, og hjemmeholdet Brøndby har for første gang i mange år en førsteplads at forsvare. Og FCN-spillerne har en sjælden god ballast til kampen i form af to sejre i træk på Brøndby stadion fra forårets kampe, og en sejr over Brøndby fra det første møde i denne sæson i Right to Dream Park.

Det er dog ikke noget, FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand lægger stor vægt på:

– Det er alt sammen historie, og hver kamp er en ny kamp, men selvfølgelig giver det da tro på det, at vi allerede har vundet to gange i Brøndby i 2017. I det hele taget er det jo troen på tingene, der har kendetegnet hele året for os. Men vi er stadig underdogs i den kamp, og vi skal ramme den lige i røven, hvis det skal lade sig gøre at vinde, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Kampen bliver også en dyst mellem Alka Superligaens bedste hjemmehold, Brøndby, og rækkens bedste udehold, FC Nordsjælland. Brøndby har vundet 7 af sine 8 hjemmekampe og spillet den sidste uafgjort, mens FCN topper tabellen, når det gælder udekampe, idet tigrene har hentet imponerende 13 point i 7 kampe på fremmed græs.

Der er også andre statistikker, der ifølge Kasper Hjulmand gør kampen speciel:

– Brøndby og FCN er de to hold, der har flest skud på mål, og det er de to hold, der statistisk har bolden mest. Det er to angrebslystne mandskaber, der går meget mod mål, og begge hold har ting, som kan gøre ondt på alle modstandere.

– Det kan derfor sagtens blive en kamp, hvor der stadig er noget at hente, selv om man er helt væk i 20 minutter. Der vil sikkert være liv i kampen helt til det sidste, og jeg tror på, at der venter os noget, hvis vi giver den gas, forudser Hjulmand.

Kampen kan blive afgjort af mange faktorer, og FCN-træneren peget på to vigtige midtbanespillere på hver sit hold:

– Brøndby har i Christian Nørgaard en rigtig god spiller, der har taget et stort skridt frem i denne sæson med sin gode teknik og personlighed, og vores egen Mathias Jensen er også virkelig trådt ind på scenen med sit store potentiale.

– Begge hold har lidt den samme opskrift med at presse højt, og den måde Brøndby har udviklet det på i denne sæson kræver respekt. Efter en god sidste sæson, har de taget endnu mere luft ind og oprustet med indkøb af fire klassespillere samt holdt på Rønnow i målet. Det er én af de åbenlyse forskelle på de to klubber, idet vi spiller næsten udelukkende med spillere udviklet i egen Akademi-afdeling, siger Kasper Hjulmand.