FCN smadrede fængselsbyens mure

Kategorier

Lille Jonathan Amon har netop scoret sit første mål i Superligaen til 5-0 og tiljubles af glade holdkammerater.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland satte ny klubrekord med en knusende sejr på 6-0, og Horsens slap endda billigt på en dag, hvor tigrene var helt ustoppelige.

Normalt er Horsens kendt som fængselsbyen, og deres fodboldhold for at være som en mur at spille mod. Men nu er murene sprængt til atomer efter mødet med FCN i Right to Dream Park. 6-0 til FCN blev facit på en dag, hvor tigrene gik helt amok og satte ny klubrekord. Den hidtil største FCN-sejr i Superligaen lød på 6-1 over Randers for ti år siden.

Rekorden burde endda have haft et større løft, for Horsens slap usandsynligt billigt fra en kamp, hvor FCN ramte et super niveau og spillede omkring de fysisk stærkere gæster som om, de var rene træningskegler. Med storsejren holder FCN kontakten til toppen og understregede igen klubbens status som Superligaens klart mest scorende mandskab.

Og Emiliano Marcondes, der scorede kampens to første mål tog samtidigt titlen som all time topscorer for FCN i Superligaen, nu med 34 træffere. De 14 af målene har Emiliano Marcondes hamret i nettet i denne sæson, og dermed er han også lige nu topscorer i hele Superligaen.

På forhånd var kampen udråbt som et opgør mellem to spillestile, og heldigvis var det fodboldspillet langs græsset, der vandt. Luftens konger fra Horsens blev holdt i skak af et meget koncentreret FCN-forsvar, der hele tiden var klar på andenboldene og fik holdt gæsterne fra oplagte scoringsmuligheder. Imponerende at holde Horsens fra at score, når man tænker på, at både frispark og indkast altid sendes helt ind i det lille felt.

Billedet af kampen var også fra start som forventet: Et Horsens-hold, der stod solidt i forsvaret, mens FCN spillede rundt foran muren. Heldigvis holdt FCN tålmodigheden og fik holdt tempo i spillet, og i det 17. minut gav det bonus. Lille lynhurtige Jonathan Amon, der var med i startopstillingen for første gang, gik til baglinjen med en hurtigt træk, og hans indlæg til modsatte side, sendte Karlo Bartolec ind foran mål, hvor Emiliano Marcondes styrede bolden i nettet til 1-0.

FCN fortsatte jagten på mål, og i det 31. minut slap Karlo Bartolec igennem i højre side, men blev væltet bagfra til straffespark, som Emiliano Marcondes sikkert udnyttede til 2-0. Det gav nærmest FCN vinger, og føringen blev udbygget til 3-0 i det 37. minut, da Benjamin Hansen spillede Ernest Asante med en dyb stikning i højre side. Asante sprintede fra sin oppasser og snød målmand Joronen, så han let kunne score i det tomme mål.

Tre minutter før pausen blev det 4-0, da Karlo Bartolec via en Horsens-fod knaldede bolden i kassen på indlæg fra Jonathan Amon. En fremragende 1. halvleg, hvor spillerne fortjent blev klappet fra banen af publikum i Right to Dream Park.

Horsens forsøgte fra 2. halvlegs start en ny taktik med mange høje folk fremme og fodrede dem med lange bolde. Men FCN holdt stand, og i det 55. minut satte tigrene trumf på med scoringen til 5-0. Emiliano sendte Jonathan Amon afsted med en dyb stikning, og Amon kvitterede med sin første scoring i Superligaen.

Herefter var der nærmest kun et hold på banen. I slutfasen kunne FCN have scoret mange flere mål end det, indsliftede Mathias Rasmussen sendte i kassen til 6-0 i det 78. minut på indlæg fra Karlo Bartolec. I perioder derefter var der nærmest tale om rent skydetelt mod Horsens-målet, hvor kun pragtredninger af keeper Jesse Joronen hindrede en komplet nedslagtning. Horsens slap billigt med 0-6.

FCN kan nu se frem til to spændende kampe ude mod FCK på søndag og hjemme mod Hobro søndag 10. december kl. 14.00, hvor der skal flere point på kontoen, så tigrene kan være med helt fremme, når det går løs igen til foråret.