Effektiviteten i begge ender gjorde forskellen

Kategorier

Mathias Rasmussen reducerer her til 2-4 kort efter, han er kommet på banen.

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland var glimrende med i størstedelen af kampen, men manglende skarphed i front og en sløset periode defensivt kom til at koste, så Brøndby stod tilbage som vinder med 4-2.

Masser af mål og underholdning var der til de 13.243 tilskuere på Brøndby stadion, men for den del, der holdt med FC Nordsjælland var det en fattig trøst, for facit sagde 4-2 til Brøndby. Og det kan FCN takke sig selv for i en kamp, hvor tigrene ellers leverede fint i det meste af tiden.

Det var effektiviteten i begge ender af banen, der faldt ud til Brøndbys fordel, og det blev illustreret med al tydelighed på ganske få sekunder efter ti minutters spil. Mads Mini Pedersen blev spillet blank af Asante, men Minis skud sad lige i handskerne på målmand Rønnow, og på kontraangrebet scorede Teemu Pukki i stedet med et smart fladt skud til 1-0 få sekunder senere efter løst forsvarsspil af FCN.

De få sekunder gjorde forskellen i 1. halvleg, hvor kampen var meget lige, og FCN efter en lidt famlende start fik kontrol over spillet. Faktisk havde FCN hele tre gode scoringsmuligheder i de første 45 minutter, og Mads Mini burde have udlignet på det største tilbud kort før pausefløjtet, men han hamrede forbi i helt fri position lige foran mål på den pludseligt opståede chance efter en tackling.

Derfor kunne Brøndby gå til pausen med 1-0 som ballast, og det skulle hurtigt blive meget bedre for hjemmeholdet, da Teemu Pukki kunne øge til 2-0 efter kun tre minutters spil i 2. halvleg efter et dumt boldtab lige foran forsvaret. Det blev desværre også indledningen til en rigtig dårlig periode for FCN, hvor der stort set ingen konsekvens var i det defensive arbejde.

Brøndby kørte pludselig på en selvtillidsbølge, og tigrene lavede fejl på fejl i den næste periode. Det gav Brøndby endnu en let scoring til 3-0. Indskiftede Jonathan Amon havde chancen for at reducere for FCN, da han smart driblede sig helt fri foran mål. Men igen var den gal med effektiviteten. Den viste Brøndby til gengæld på ny med en scoring til 4-0 ved Hany Mukhtar i 73. minut.

På det tidspunkt havde FCN tilbageerobret overtaget og lod sig heldigvis ikke slå ud af modgangen, og det blev belønnet med to scoringer. Først snuppede Jonathan Amon bolden fra en Brøndby-forsvarer og gik direkte mod mål og udenom Rønnow, der lavede straffespark. På det scorede Emiliano Marcondes sikkert til 4-1 i det 76. minut.

Herefter blev Mathias Rasmussen sendt på banen, og han bidrog straks med endnu et reduceringsmål, da han drejede et indlæg fra Karlo Bartolec i nettet til 4-2. FCN jagtede i slutfasen yderligere mål og havde et par gode muligheder, men det blev ikke til mere.

Det var en flok skuffede tigre, der måtte forlade Brøndby stadion som tabere efter igen at have scoret to mål. Men det er for svært at få point, når man lukker fire mål ind, og det er den lære, de unge tigre må tage med sig videre. Der er tre kampe endnu i dette efterår, og der skal bygges videre på alt det gode, og så skal der være mere konsekvens i begge felter.

Alle er opsat på straks at slå igen på søndag kl. 12 hjemme mod Horsens.