Værd at vide før kampen i Hobro

Kategorier

FC Nordsjællands comeback-kids gør det igen og igen.

Foto: Boesenfoto.dk

FCN spiller søndag kl. 12.00 på DS Arena i Hobro, og her er lidt statistiske vinkler på den spændende Superligakamp:

Vidste du at…

.…FCN har kun mødt Hobro 6 gange tidligere i Superligaen. FCN har vundet 4 gange, 1 kamp er tabt og 1 endt uafgjort. Hobro har haft hjemmebane i 4 af kampene og fik sin første og hidtil eneste sejr med 1-0 over FCN den 28. februar 2015.

…Hobro fik sin debut i Alka Superligaen i sæsonen 2014/15, hvor holdet blev hele Danmarks kæledægge som halvtidsproffer, der vandt flere chokerende sejre. I sæsonen efter gik det dog galt for fyraftensspillerne fra Hobro, der rykkede ud, men de skulle altså kun bruge et år til at vende retur med ny kraft, så de nu ligger i Top 6.

…FCN er Superligaens mest scorende mandskab med 31 mål i sæsonens første 12 kampe. Det er mere en 2½ mål i snit og har givet 26 point. Hobro har hentet sine 19 point med kun 18 scoringer, altså 1½ mål pr. kamp.

…norske Pål Kirkevold har scoret 11 af Hobros 18 mål, mens Ernest Asante med 10 mål og Emiliano Marcondes med 8 mål topper scoringslisten hos FCN. Og netop de tre er også alle øverst på topscorerlisten for hele Alka Superligaen. De tre målfarligste spillere i Superligaen er altså samlet på DS Arena i Hobro.

…comeback kids er et meget dækkende udtryk for det unge FCN-mandskab i denne sæson, hvor FCN har været bagud i 8 af de første 12 kampe. Disse 8 kampe har trods svære odds undervejs alligevel resulteret i 5 sejre, 1 uafgjort og kun 2 tabte kampe.

…FCN og Hobro får set en del til hinanden i den kommende tid, da de to hold også mødes i DBU Pokalen onsdag 1. november i Hobro kl. 18.00. Og så skal de to klubber endda også hilse på hinanden igen inden jul i Superliga returmødet i spillerunde 19 søndag 10. december i Right to Dream Park.

…søndagens kamp i Hobro her i spillerunde 13 også markerer, at vi er præcis midtvejs i grundspillet. Efter denne runde har alle hold mødt hinanden én gang, og så er der også tid til afregning for sæsonens første portion TV-penge. Det er stillingen efter 13 runder, der afgør fordelingen af TV-pengene, og det gør naturligvis, at der står ekstra meget på spil. FCN vil med en sejr være nr. 1, mens uafgjort eller nederlag kan resultere i en placering som nr. 2 eller 3 ved regnskabets time. FCN har ligget på en delt førsteplads i de to første runder og fra runde 3 og frem til nu været alene i spidsen.

…kampens dommer, 34-årige Peter Munch Larsen, er i gang med sin kun 2. sæson i Superligaen. Peter Munch Larsen har dømt én kamp tidligere i denne sæson med FC Nordsjælland som deltager. Det hjemmekampen mod AaB i 3. runde, hvor FCN vandt 3-2.