Superligaens tre skarpeste målskytter på samme bane

Kategorier

Ernest Asante kan i dag mod FCK spille sin kamp nr. 50 for FCN.

Boesenfoto.dk

Kampen søndag kl. 12.00 på DS Arena i Hobro bliver et topbrag, og der burde være garanti for mål.

Norske Pål Kirkevold skrev sig i søndags ind i Alka Superligaens historiebøger, da han nettede for 9. kamp i træk for Hobro i 2-2 kampen mod Horsens, og det er ny rekord. Kirkevold scorede ikke i sæsonens første tre kampe, men han har været dobbelt målscorer i to af de seneste 9 kampe og er dermed også øverst på topscorerlisten med 11 sæsontræffere.

Men søndag står han overfor sine to nærmeste rivaler til den position, de to skarpskytter fra FC Nordsjælland. Ernest Asante er lige i hælene på Kirkevold med 10 mål i sæsonen, og han har scoret i de seneste 3 kampe i træk. Emiliano Marcondes står noteret for 8 sæsonmål, og heraf de 6 scoret i de seneste 6 kampe.

Det er altså en samling knivskarpe målkonger, der kommer til at dyste om de tre point og den fortsatte værdighed som topscorer i Superligaen. Sammenlagt har Ernest Asante og Emiliano Marcondes scoret lige så mange mål, som hele Hobro-holdet tilsammen.

FCN er Superligaens klart mest scorende mandskab med 31 sæsontræffere. Det er over 2½ mål i snit, mens Hobro med sine 18 mål har scoret 1½ pr. kamp. FCN er også det eneste hold i Superligaen, der har scoret i hver eneste af sæsonens første 12 kampe, og målene er fordelt på 7 forskellige spillere.

Modsat Pål Kirkevold, er både Emiliano Marcondes og Ernest Asante også flittige assister til mål. Kirkevold har kun lavet et måloplæg i denne sæson, mens Emiliano Marcondes ved siden af sine 8 mål er noteret for hele 6 assists, altså har Emiliano været med i 14 FCN-scoringer. Ernest Asante står for to assists i denne sæson, og i sidste sæson var han nærmest Superligaens assistkonge med 9 måloplæg.

Inden kampen i Hobro ligger FCN på førstepladsen med 26 point, mens Hobro som oprykker er placeret på en flot 5. plads med 19 point. For begge klubber er der også ekstra at spille om, da weekendens kampe er 13. spillerunde og dermed markerer halvvejspunktet i grundspillet. Efter de kampe har alle hold mødt hinanden én gang, og der er tid til afregning for første portion af TV-pengene, der fordeles efter placeringen efter 13 runder i grundspillet.

FCN og Hobro får set en del til hinanden i den kommende tid, for de to hold mødes igen allerede onsdag 1. november kl. 18.00 i ottendedelsfinalen i DBU Pokalen. Også den kamp spilles i Hobro. I Superligaen er der returmøde mod Hobro i Right to Dream Park søndag 10. december som den sidste kamp inden julepausen.