Skovgaard: Hobro har et spændende hold

Kategorier

Andreas Skovgaard fik i søndags blomster for sin kamp nr. 50 for FCN og trykker her hånd med Randers-anfører Mads Agesen.

Boesenfoto.dk

– Vi må prøve at få lukket ned for Kirkevolds målstime, lyder det fra forsvarsspiller Andreas Skovgaard, der rundede 50 kampe for FCN mod Randers.

20-årige Andreas Skovgaard spillede i søndags i Right to Dream Park sin kamp nr. 50 for FC Nordsjælland, og det gjorde han så godt, at han blev kåret til Man of The Match i sin jubilæumskamp.

Han fik sin debut i forårspremieren ude mod Viborg den 28. februar sidste år som den første af de 29 debutanter, der siden da har fået chancen efter Kasper Hjulmands comeback som cheftræner i FCN:

– Jeg har snart været med omkring Superligaen i to år, og det føles også som rigtig lang tid. Især fordi der i det første år var så mange spillere ud og ind, at der nu her mindre end to år senere næsten ingen er tilbage fra det hold, jeg startede på. I den her klub kan man tidligt føle sig lidt gammel, kommer det med et grin fra 20-årige Skovgaard.

– Vi havde et ungt hold dengang, og siden er der kommet endnu flere unge til, men det er mest spillere fra vores eget Akademi, så dem har vi kendt fra ungdomskampene. Og det er fedt, at vi har klaret os så godt med så ungt et mandskab.

– Det betyder også, at os med lidt flere kampe bliver nødt til at tage mere ansvar i en tidlig alder. Det passer mig fint, for det har altid ligget til mig at tage ansvar, siger Andreas Skovgaard, der var anfører for både U/17 og U/19 holdet, før han rykkede op i Superligatruppen.

– Der var nok ikke mange, der havde regnet med, at FC Nordsjælland ville ligge, hvor vi gør nu, men ser man på udviklingen af holdet i foråret, er det måske ikke helt så overraskende. Vi stræber altid efter at ligge så højt som muligt, men vi regner ikke med noget. Vi gør vores bedste og ser, hvad det rækker til, og sådan vil vi blive ved. Men det ser da meget bedre ud nu, end det gjorde for et år siden.

– Vi tager én kamp af gangen, og nu gælder det Hobro, der også har gjort det godt. Det er et markant anderledes Hobro-hold, end det vi lærte at kende første gang, de rykkede op i Superligaen. Hobro spiller god fodbold og har et spændende hold.

– Jeg fulgte dem ikke rigtig i 1. division i sidste sæson, men det klæder Hobro med den nye spillestil. Og det er en vild målstime, Kirkevold har gang i. Den må vi prøve at få stoppet på søndag, siger Andreas Skovgaard.