Matchvinder Futte: Jeg har næsten ingen ord for det

Kategorier

17 år og matchvinder i sin Superligadebut, så Futtes smil er på sin plads.

Foto: Rie Neuchs

Nikolai Baden Frederiksen skulle kun bruge tre minutter på banen i sin Superligadebut, før han satte den afgørende træffer ind.

– Jeg tror ikke, jeg kan finde ord, der beskriver den her følelse.

Sådan lød det fra kun 17-årige Nikolai Baden Frederiksen, til daglig kun kaldet Futte, om det mål, der kun tre minutter før den ordinære kamps slutning sikrede sejren på 3-2. Han har altid scoret mange mål på U/19 holdet, men scoringen mod Randers var en meget atypisk Futte-scoring, sat ind med et løb helt ind i det lille felt, mens det normalt er skudstyrke udefra, der er varemærket.

– Ja, det var et lidt specielt mål for mig. jeg var måske lidt overtændt og brugte bare al energi på at komme ind i feltet med fuld fart. Hjulmand sagde, at jeg bare skulle søge feltet, så skulle jeg nok score, så det var bare om at komme derind, da jeg kunne se, at chancen for et indlæg tæt foran mål var der, lyder det fra “Futte”, der fik sin debut for FCN i pokalkampen ude mod Vejgaard lige før landskamppausen.

For Benjamin Tiedemann Hansen var det første kamp fra start i Superligaen i stedet for karantæneramte Victor Nelsson i midterforsvaret, og han havde også god grund til at være glad efter en næsten fejlfri præstation:

– Jeg synes, det gik ret fint, og jeg havde gode folk omkring mig. Jeg følte, vi havde okay styr på det, og efter de første par minutter var nerverne væk. Så var det bare en fodboldkamp som alle andre. Vi skulle måske stå lidt skarpere, når de bryder bolden, mens ellers var det fint.

– Jeg kan godt li’ at spille bolden, og det synes jeg også, at jeg fik vist. Hele holdet står fint sammen, så det er ikke svært at falde ind. Det var en rigtig vigtig sejr, for Randers har mange gode spillere og er svær at spille mod. Det var super fedt at være med til at vinde og få vist mig lidt frem, og så må vi bare arbejde videre på at finde mere kvalitet i spillet, lyder det fra Benjamin Tiedemann Hansen, som FCN har hentet fra Fredericia.

Alex Runarsson kunne også glæde sig over endnu en stor kamp i målet og en sejr. Endda over sin målmandsrival på Islands A-landshold Hannes Halldórsson:

– Det var jo ikke en kamp mellem Hannes og jeg men en kamp mellem FC Nordsjælland og Randers i dag. Men det var da dejligt at vinde, og jeg vil nyde en uge mere fra toppen i Superligaen. Det er altid rart, selv om fokus er på en kamp af gangen, og vi endnu ikke er halvvejs i grundspillet.

– Det er stærkt, at vi igen kan komme tilbage og vinde en kamp på næsten samme måde som i Silkeborg sidst, siger Alex Runarsson.