FCN skaber nye rammer for dansk pige- og kvindefodbold

Kategorier

Fra sommeren 2018 vil FC Nordsjællands første pigehold være en realitet. En satsning, der markant vil styrke pige- og kvindefodbold i Danmark, både på den korte og på den lange bane. Fra 2019 vil der være et kvinde-elitehold klar til at deltage i 3F Ligaen, og inden 2023 skal holdet deltage i Champions League.

Til den daglige ledelse af pige- og kvindeafdelingen er Christian Taylor blevet ansat. Taylor, som er en af de dygtigste indenfor netop kvindefodbolden, kommer til med stor erfaring fra først BSF og de seneste år hos Brøndbyernes 3F Ligahold. Christian Taylor vil sammen med Head of Women Football i Right to Dream, Lucy Mills, sikre at FC Nordsjællands satsning får den bedst mulige start og kommer til at leve op til de store ambitioner bag projektet.

Administrerende direktør i FC Nordsjælland, Søren Kristensen, fortæller om det nye projekt:

’Vores investering i pige- og kvindefodbold vil byde på et setup, som ikke er set før på disse breddegrader. På toppen af kransekagen vil vi bringe Champions League til Farum, Furesø Kommune og Nordsjælland inden 2023, og vi forventer at gøre det jævnligt derefter. Men under det, ligger vores hjerteblod i form af en akademimodel, hvor talentfulde og ambitiøse piger skal have samme mulighed for at udvikle sig, og forfølge deres drømme og ambitioner, som drengene i FCN har haft i årevis.”

’Vi ønsker at skabe de samme gode muligheder for pigerne, som vi tilbyder drengene, og vi kommer til at gøre det på FCN-måden, der gennem vores talentudviklingsmodel har vist sit værd gennem mange år. Filosofien og spilkonceptet bliver det samme hos pigerne i FCN. Det vil være en bæredygtig langtidsinvestering, der ikke bare skal løfte pige- og kvindefodbolden i Farum og Nordsjælland, men være et pejlemærke på området for hele Danmark, fortæller Søren Kristensen.

Opbygningen af pige- og kvindeafdelingen vil ske i tæt samarbejde med Farum Boldklub og FCN’s samarbejdsklubber i området, hvor der findes mange tusinde pigespillere uden en fælles elitesatsning. Der skal etableres et elitecenter for de bedste piger i området, således at de kan udvikle sig bedst muligt uden at skulle tvinges fra deres lokale klubber for tidligt.

Christian Taylor bliver Head of Women Football i FCN, og han ser unikke muligheder for det nye projekt.

’Det her er den største og mest ambitiøse satsning indenfor dansk pige- og kvindefodbold, og jeg kan med sikkerhed sige, at dette vil være med til at rykke dansk kvindefodbold både på den korte bane, men i særdeleshed også på den lange bane.’

’Pigefodbolden har i mange år haft brug for, at nogen ville tage talentudviklingen alvorligt ved at give pigerne samme muligheder som på drengene har herhjemme, og det er netop på her, at dette projekt kommer til at adskille sig markant fra det, vi ser rundt omkring i Danmark og de fleste steder i Europa, siger Christian Taylor.

For bestyrelsesformand i FC Nordsjælland Tom Vernon, der også har skabt Right to Dream organisationen, har det været en stor prioritet siden overtagelsen af FCN i 2015, at skabe de samme muligheder for pigerne, præcis som det har været tilfældet på akademiet i Ghana længe.

’Pigefodbold er noget, som har været vores hjerteblod gennem mange år. Vi tror på, at vi kan skabe kvindelige rollemodeller for fremtiden via fodbolden. Vi ønsker, at FCN og Right to Dream skal stå for ligestilling, og det betyder at alle, med talent og vilje, skal have muligheden for at spille fodbold på højeste niveau, uanset køn, race eller økonomisk baggrund og status. Det er desværre ikke tilfældet i dag. Det kommer vi til at ændre på nu,’ fortæller Tom Vernon.

Facts om pige- og kvindefodbold i FC Nordsjælland:

 • Bygges op på samme måde som med drengene i FCN, altså med stor fokus på talentudviklingen, trænerkapacitet og faciliteter. Det skal ske i tæt samarbejde med Farum Boldklub og FCN’s samarbejdsklubber i området.
 • Der skal skabes et elitecenter for de bedste piger, således de kan udvikle sig bedst muligt uden at de tvinges fra deres respektive lokale klubber for tidligt.
 • Tidslinjen 2018: U/18 2019: 3F Liga deltagelse 2022: Top-2 i 3F Ligaen 2023: Champions League deltagelse
 • Hjemmekampe vil blive spillet i Right to Dream Park – gerne i forbindelse med herrernes Superliga-kampene.

I forbindelse med oprettelsen af pigeakademiet og kvindefodbolden, har FCN oprettet et advisory board, der støtter op om projektet. Medlemmer her er:

 • Mette Ravn: Business Development Advisor
 • Pernille Nørkær: Partner og advokat, Moalem Weitemeyer Bendtsen Advokatpartnerselvskab
 • Anette Hvidtfeldt: Mind Coach Consultant og ejer af Catalyzator
 • Marianne With Bindslev: Seniorpressekonsulent, Børns Vilkår
 • Aracely Jimenez Andersen: Senior Programme Advisor, Børnefonden
 • Birgit Schram: Fodbold legende, og tidl. kvindelandsholdsspiller og verdensmester
 • Line Røddik Hansen: Professionel fodboldspiller, FC Barcelona og dansk kvindelandsholdsspiller

 

Kvindefodbold

Amy Harrison

Assistenttræner

Chris Sargeant

Cheftræner

Carrie Kveton

Head of Player Development