“Futte” blev den første årgang 00 målscorer

Kategorier

17 år og matchvinder i sin Superligadebut, så Futtes smil er på sin plads.

Foto: Rie Neuchs

17-årige Nikolai Baden Frederiksen blev matchvinder med 3-2 målet mod Randers, og han blev samtidig den første målscorer fra årgang 2000 i Superligaen.

Nikolai Baden Frederiksen, i daglig tale kun kaldet “Futte”, fik sin Superligadebut for FC Nordsjælland, da han blev sendt på banen i 84. minut af søndagens hjemmekamp mod Randers. Og kun tre minutter senere kunne han sammen med holdkammerater og publikum i Right to Dream Park fejre sin første scoring.

Målet til 3-2 på Patrick da Silvas indlæg gav ikke bare de tre vigtige point til FCN, men det gjorde også Futte til den første årgang 2000 målscorer nogensinde i Superligaens historie. Han er født 18. maj 2000, og var således 17 år og 149 dage ved sin første scoring i Superligaen.

Det gør ham også til den yngste Superligamålscorer for FCN nogensinde. Næstyngst er Emre Mor, der i februar sidste år scorede mod Viborg i en alder af 18 år og 219 dage.

Futte er dog ikke den yngste Superligaspiller for FC Nordsjælland nogensinde. Den status har Mark Gundelach stadig, da han i 2008 fik debut i en alder af 16 år og 313 dage. Men Nikolai Baden Frederiksen får sit navn ind på listen som den næstyngste.

Det samme gør han på listen over de yngste Superligaspillere i denne sæson, hvor Futte kun må se sig “undergået” af Magnus Kaastrup, som AGF i sæsonpremieren sendte banen i en alder af kun 16 år og 198 dage.