FCN gør det bare igen og igen og igen!

Kategorier

Nikolai "Futte" Frederiksen har lige scoret til 3-2 i sin Superligadebut og hele holdet jubler.

Boesenfoto.dk

Endnu engang kom FC Nordsjælland bagud men slog tilbage og vandt kampen mod Randers med 3-2 i et medrivende drama.

Udsigten fra toppen af Alka Superligaen bliver man aldrig træt, og FCN-spillerne kan nu nyde den i endnu en uge efter en ny opvisning i, hvad man kan opnå med tro på tingene og holdmoral i topklasse. For 8. gang ud af 12 kampe prøvede FCN at komme bagud, og for 5. gang lykkedes det at tippe sådan en kamp totalt rundt og sikre alle tre point. FCN gør det bare igen og igen og igen.

Kampen mod Randers blev lige akkurat så svær som forudset. Selv om gæsterne ligger placeret i bunden, kom de med masser af energi og styrke, som en ny træner kan bringe i en fart. Derfor blev det første kvarter også en stillingskrig uden meget organiseret spil, og i det hele taget havde FCN svært ved at finde sit spil i 1. halvleg.

FCN dominerede spillet, men Alex Runarsson i målet måtte redde et par prekære situationer, hvor Randers kom igennem på kontraspil. Især paraden af en helt fri Nikola Djurdjic var flot. FCN havde også sine forsøg, bl. a. et hovedstød lige forbi efter hjørnespark fra Benjamin Tiedemann Hansen, der spillede sin første Superligakamp fra start i midterforsvaret og gjorde det rigtig godt.

I det 35. minut slog FCN til, da Viktor Tranberg fandt Mathias Rasmussen med en præcis stikning. Nordmanden tog bolden flot til sig og hamrede resolut på kassen. Hannes Halldórsson i Randers-målet måtte give en ripost lige foran mål, og den var Emiliano Marcondes over med det samme og scorede til 1-0.

Det var Emilianos 6. mål i de seneste seks kampe, og kort efter var han meget tæt på at øge føringen, men måtte se sit skud prelle af på trekantsammenføjningen. I stedet fik Randers udlignet til 1-1 i det 44. minut ved Saba Loobzhanidze, der helt tilfældigt slap fri, da Andreas Skovgaards fine clearing desværre ramte en holdkammarat, så bolden røg hen for fødderne af Randers-angriberen.

Det var en slem dukkert lige før pausen, og det blev meget værre straks efter første fløjt i 2. halvleg. Der var kun spillet godt et halvt minut, da Rodic slap fri og udplacerede Alex i målet til 2-1 føring for gæsterne. Det tog lidt tid for FCN at sunde sig over den lussing, men så blev modsvaret også sat ind med effekt, og to indskiftere var i høj grad med til at vende kampen.

Patrick da Silva blev sendt på banen i det 57. minut, og hans første boldberøring et halvt minut senere var en målgivende aflevering fra venstre side og ind mod midten, hvor Mathias Rasmussen lod bolden køre videre til Ernest Asante, det nettede for 10. gang i denne sæson til 2-2.

Så begyndte FCN for alvor at få facon over spillet og satte Randers under pres, og Emiliano Marcondes havde et meget nærgående forsøg. Men Randers holdt stand et stykke tid, men i det 83. minut blev Bashkim Kadrii udvist for sit andet gule kort, og så skiftede FCN igen ud og satte en storoffensiv ind.

I det 84. minut kom angriber Nikolai Baden Frederiksen (kaldet Futte til daglig) på banen til sin første Superligakamp, og knap tre minutter efter scorede han det mål, der gjorde ham til matchvinder. Et rigtig godt opspil i venstre side sluttede med endnu et godt indlæg fra Patrick da Silva, og Futtevar spænet helt ind i det lille felt, hvor han fik drejet bolden i kassen til 3-2.

Da Randers til sidst var tvunget til at satse, gav det også store tilbud til FCN. Emiliano Marcondes burde have lukket kampen, men måtte se sit skud fra nært hold pareret, og til sidst fik Randers sit andet røde kort, da Mads Agesen gik alt for hårdt i ryggen på Marcondes.

Det hele sluttede med endnu en triumf for FCN og sejr på 3-2 i en kamp, hvor det undervejs ikke så meget svært ud. Men alle blev ved med at tro på det, og det samme gør publikum i Right to Dream Park, der bakker fantastisk op og kunne fejre sejren sammen med spillerne bagefter.

Spillet var ikke heltoppe at ringe på FCN-niveau, men holdånd og stærk karakter bar endnu engang tigrene igennem til en sejr og tre vigtige point.