Asante: Alt er muligt hvis man arbejder hårdt nok

Kategorier

Ernest Asante arbejder altid hårdt for holdet og er populær hos fansene.

Foto: Rie Neuchs

Det handler altid om god forberedelse og at stå sammen som hold, siger FCN-topscorer Ernest Asante.

Den snart 29-årige ghaneser Ernest Asante har en fantastisk speed i fødderne, og i denne sæson har de også lynet med stribevis af mål. Asante står lige nu noteret for 9 træffere, kun et mindre end Superligaens norske topscorer Kirkevold fra Hobro.

Topscorerværdigheden er dog ikke noget, den stille ghaneser ønsker at snakke ret meget om:

– I Norge havde jeg en sæson, hvor jeg scorede 12 mål, så det har jeg jo ikke overgået endnu. Jeg har selvfølgelig drømme, men dem holder jeg helst for mig selv. Alt er muligt, og jeg tror på, at heldet kommer, hvis man arbejder hårdt nok for det.

– For mig er hovedsagen altid, at holdet vinder så mange kampe som muligt, og jeg laver lige så gerne assists. Inden jeg afslutter, ser jeg altid efter en medspiller, der står bedre placeret til at score, lyder det fra Ernest Asante, der i hele sidste sæson scorede 5 mål og lavede 9 assists.

I denne sæson har han allerede i de første 11 kampe lavet 9 mål og 2 måloplæg. Det har også været med til at give FCN en helt fantastisk sæsonstart, og det forklarer Ernest Asante således:

– Forskellen er ikke, at vi har et bedre hold nu, men der er en bedre indbyrdes forståelse på holdet, end da jeg kom hertil før sidste sæson. Vores skifte af spilsystem passer også bedre til mig.

– Vi arbejder alle hårdt til træning hver eneste dag, og trænerne er gode til at guide os. Jeg har lært meget, siden jeg kom til klubben og er blevet meget bedre til at holde fokus. Hovedsagen er altid at lytte og at lære. Alle spillerne er lærenemme og prøver at tage træning med til kamp. Og vi er altid godt forberedt.

– Det gør også, at vi har en stor tro på os selv som hold, og vi så betydningen af det i Silkeborg i den sidste kamp. Selv om vi var bagud 0-2 kunne jeg se i mine medspilleres øjne, at ingen ville tabe den kamp. Ingen gav op, og alle gik efter at komme igen. Det var langtfra ovre, selv om de førte med to mål, og det viser en stærk mentalitet, at vi fik vendt den kamp, siger Ernest Asante.

Trods sin markante rolle for FC Nordsjælland er der ikke blevet kaldt på Ernest Asante til Ghanas stærke landshold:

– Jeg bliver tit spurgt om landsholdet, og hvis jeg en dag bliver udtaget, vil jeg da blive meget stolt. Men det er ikke noget, der præger mit mindset. Min højeste prioritet er at gøre det bedst muligt for klubben her, og så kan alt være muligt, fastslår Asante.

På lørdag kl. 16.00 går det løs igen for Asante og resten af FCN-holdet i Alka Superligaen, når Randers kommer på besøg. FCN er Superligaens mest scorende hold med 28 mål i de første 11 kampe, så der er næsten garanti for målfest, hver gang tigrene spiller. Køb billet til kampen FCN-Randers HER