Alex: Dejlig måde at tage til landskamp på

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

Alex Runarsson var redningsmand for FCN flere gange i Jysk Park i Silkeborg, og nu står han foran to vigtige EM-kvalifikationskampe for Island.

Der var flere grunde til, at målmand Alex Runarsson havde det store smil på efter 4-2 sejren i Silkeborg:

– Det var bare så godt, at vi vandt den kamp. En rigtig dejlig måde at tage afsted til landskamp på. Det er altid rart at have en positiv oplevelse med i bagagen, og det er to meget vigtige kampe, vi står overfor, siger Alex Runarsson, der er med i Islands trup til de to altafgørende kampe om EM-billetten.

Islands A-landshold spiller ude mod Tyrkiet fredag og hjemme mod Kosovo mandag. Før de sidste to runder ligger Island side om side med Kroatien i toppen med 16 point hver, mens Tyrkiet på 3. pladsen har 14 point. Normalt er det Randers-keeper Hannes Halldorsson, der er førstemålmand for Island, men Alex Runarsson må være tæt på efter mange flotte præstationer for FCN:

– Der bliver nok ikke lige ændret på det, men får jeg chancen, er jeg klar. Det bliver spændende. Får vi fire point er vi sikre på mindst playoff kampe og vinder vi begge kampe, kan det blive en direkte billet, siger Alex Runarsson.

Mange andre FCN-spillere er ligesom Alex Runarsson væk fra træningen i Right to Dream Park de næste ti dage for at spille på diverse landshold.

Målmand Peter Vindahl Jensen er blevet rykket fra U/20 landsholdet op til U/21, hvor Danmark  spiller på hjemmebane i Aalborg mod Georgien på fredag kl. 18 og ude mod Finland tirsdag 18.30. Her har FCN også Mathias Jensen, Victor Nelsson og Viktor Tranberg med.

Desuden er Jakob Johansson netop blevet efterudtaget til Danmarks U/20 landshold, der skal spille to venskabskampe mod Sverige.