Værd at vide før aftenens kamp

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjælland spiller i aften kl. 19.00 mod AGF hjemme i Right to Dream Park. Her er lidt statistiske vinkler på den kamp.

…FCN og AGF har mødt hinanden 35 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 18 sejre, 7 kampe er endt uafgjort og 10 gange har AGF vundet. Kun 15 af kampene er spillet i Right to Dream Park, og her har FCN 9 sejre, mens 3 kampe er endt uafgjort og 3 med sejr til AGF.

…den seneste kamp mod AGF i Right to Dream Park for næsten præcis et år siden endte med en 3-2 sejr til FCN på to mål af Emiliano Marcondes og et af Marcus Ingvartsen.

…Emiliano Marcondes scorede også begge mål, da FCN for en uge siden spillede 2-2 i Horsens. Dermed står Emiliano Marcondes noteret for 5 sæsontræffere ligesom Godsway Donyoh, mens Ernest Asante fortsat topper med 7 mål.

…AGF ikke har vundet i Right to Dream Park siden maj 2010, altså for mere end syv år siden. Århusianerne har også to gange i mellemtiden været en tur nede i 1. division, så der er kun tale om seks kampe, hvoraf FCN har vundet de fem og én er endt uafgjort 3-3. Der har været en stribe målrige kampe mellem de to klubber.

…kampens dommer, 29-årige Benjamin Willaume-Jantzen, er den eneste nye dommer i Alka Superligaen i denne sæson. Det bliver hans 3. kamp som Superligadommer.

…i sidste sæson var AGF foran FCN efter 8 spillerunder. For præcis et år siden havde AGF 11 point på 7. pladsen, mens FCN lå som nr. 11 med kun 7 point.

…hvis man kun kigger på kalenderåret 2017 topper FCN sammen med FCK med 43 point til hver klub i de 23 kampe. Nærmeste forfølgere i den statistik er FCM, OB og Lyngby med 35 point hver.