Værd at vide før kampen i Silkeborg

Kategorier

FC Nordsjælland spiller søndag kl. 12.00 på Jysk Park i Silkeborg. Her er lidt statistiske vinkler på kampen:

VIDSTE DU AT…

…FCN og Silkeborg har mødt hinanden 28 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 16 sejre, 6 kampe er endt uafgjort og 7 gange har Silkeborg vundet. 13 af kampene er spillet i Silkeborg, og her er det meget lige med 4 sejre til hver klub og 5 uafgjorte kampe.

…Silkeborg ikke har slået FCN siden 7. november 2010. Da de to klubber sidst mødtes i Silkeborg for et år siden, endte kampen 2-2. Siden er det i marts i år blevet til en 5-1 sejr til FCN på hjemmebane.

…det bliver en historisk kamp, da det er første møde nogensinde mellem to Superliga-klubber, der begge har kunstgræs som underlag. Det er således første gang, FCN spiller en udekamp på kunstgræs. Kampen præsenteres også med humor som det første El Plastico i dansk fodbold.

…Jysk Park i Silkeborg er et helt nyt stadion, som blev indviet mandag 31. juli i år med fuldt hus på tilskuerpladserne til Silkeborgs første hjemmekamp i sæsonen mod AGF. Banen er kunstgræs af nøjagtig samme type som den i Right to Dream Park.

…Silkeborg kun har tabt én kamp på sin nye hjemmebane, nemlig 0-2 til Hobro i 7. spillerunde. Ellers er det blevet til sejre over AGF, Helsingør og senest OB, så Silkeborg har allerede fundet sig godt til rette på kunsten og med markant flere tilskuere til kampene i Jysk Park.

…der nærmest er garanti for mål. FC Nordsjælland er nemlig Superligaens mest scorende hold med en målscore på 24-16, altså 4 mål i snit pr. kamp. Og FCN har som eneste hold scoret i alle 10 kampe i denne sæson. Silkeborg har kun lavet 10 mål i alt, men de 7 af dem er scoret på hjemmebanen.

…kampens dommer, 34-årige Jørgen Daugbjerg Burchardt, er i gang med sin 4. sæson som Alka Superliga dommer. Han har kun én gang tidligere i denne sæson dømt en kamp med FCN som deltager. Det var i 4-1 sejren i Lyngby i 4. spillerunde.

…hele fire spillere fik debut for FCN, da tigrene onsdag vandt 4-0 i Vejgaard ved Aalborg i 3. runde af DBU Pokalen. Debutanterne var målmand Nicolai Larsen samt de tre U/19 spillere Mikkel Damsgaard, Nicolai Baden Frederiksen og Frederik Juul Christensen. I 4. runde af DBU Pokalen skal FCN til Hobro onsdag 1. november.

…fanklubben Wild Tigers har 15. år fødselsdag midt i oktober og fejrer det med mange fans på bustur til Jysk Park i Silkeborg, så tigrene kan få den bedst tænkelige støtte. Wild Tigers markerer også fødselsdagen med et stort arrangement i forbindelse med næste hjemmekamp mod Randers 14. oktober. Læs mere på wildtigers.dk.