CV: Vi kom på plads med det vi gerne ville

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjællands sportschef Carsten V. Jensen er overordnet tilfreds med forløbet af sommerens transfervindue.

Carsten V. Jensen giver denne vurdering af forløbet:

– Vi kan se tilbage på et transfervindue, hvor vi alt i alt kom fint på plads med de ting, vi gerne ville, selvom man vel aldrig skal være helt tilfreds. Der er naturligvis ting vi har arbejdet med som ikke er lykkedes, men vi havde på forhånd dannet os et billede af, hvad der kunne og skulle ske og vi er landet tæt på.

– Vi vidste hvilke spillere i truppen, der var på tale til at skulle videre, fordi de havde ramt loftet i FCN, og vi fik hjulpet de spillere videre og lavet de nødvendige salg, der er så vigtige for hele vores model og ikke mindst akademiarbejdet.

– Vi havde også et billede af nogle spillere, som var kommet lidt for langt væk fra holdet og trængte til nye udfordringer, og billedet af spillere fra egne akademier, som skulle have muligheden for at tage skridtet op.

– Sommeren og sæsonoptakten viste os, hvilke af vores egne, der var klar til at steppe up, og det har vi justeret truppen ind efter. Undervejs i den proces har vi så også set huller i truppen, og det er der, vi har hentet spillere til udefra.

– Det har hele tiden stået klart, at vi skulle have en keeper mere i truppen, og i Nicolai har vi fundet den profil, der passer godt ind hos os. Det er en målmand med stor erfaring og lyst til fortsat at udvikle sig i vores træningsmiljø.

– Til forsvarsdelen har vi fået Benjamin ind, en spillende stopper der efter en flot sæson i Fredericia er klar til  at træde et skridt frem og fortsætte sin udvikling hos os.

– Mads Aaquist har jeg jo kendt fra tidligere, og efter omveje og nu en god periode i Helsingør har han udviklet sig meget. I ham får vi en offensiv spiller, der kan dække mange positioner.

– Dermed var vi på plads i nogenlunde god tid og kunne stille afrunde transfervinduet. 

– Vi er som klub lykkedes med nogle fine salg, fået rigtig gode spillere ind udefra, men det glæder mig først og fremmest at vi igen er i stand til at rekruttere dygtige spillere fra akademiet. Vi skal huske på at det er noget helt særligt for os alle at se resultatet af mange års arbejde af trænere og ledere på akademiet gøre sig gældende og folde sig ud på Superligaholdet. 

Status på sommerens transfervindue i FCN ser således ud:

Nye spillere i FCN-truppen:

Nicolai Larsen, 31/8 fra AaB
Mads Aaquist, 22/8 fra FC Helsingør
Benjamin Tiedemann Hansen, 17/8 fra FC Fredericia
Martin Frese, fra FCN U/19
Jakob Johansson, fra FCN U/19
Emil Damgaard, fra FCN U/19
Abdul Mumin, fra FCN U/19/ Right to Dream

Følgende spillere har allerede fået debut, selvom de stadig er U/19-spillere:

Magnus Kofod Andersen, årgang 99.
Andreas Olsen, årgang 99.

Farvel til følgende spillere:

Andreas Maxsø 4/8 til Osmanlispor, Tyrkiet
Stanislav Lobotka 15/7 til Celta Vigo, Spanien
Christian ”TK” Køhler 13/7 til FC Helsingør
Marcus Ingvartsen 12/7 til KRC Genk i Belgien
Souheib Dhaflaoui, kontraktudløb
Benjamin Lund, kontraktudløb
Andy Groothuizen, tilbage til Ajax efter udløb af lejekontrakt
Patrik Carlgren, kontraktudløb