Slutspurten kom alt for sent

Kategorier

FCN kunne slet ikke finde plads til det normale fremadrettede spil mod AGF.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland satte et voldsomt pres ind til sidst og var tæt på at få udlignet, men AGF tog ganske fortjent alle tre point med hjem til Århus med en 2-1 sejr.

Efter fire flotte hjemmesejre i træk gik den ikke længere for FCN. Tigrene fandt alt for sent den nødvendige gnist mod et stærkt kæmpende århusiansk mandskab, og selv om slutspurten var medrivende og intens, kunne den ikke slette indtrykket af en dag, hvor FCN var langt fra det niveau, der har bragt holdet op i toppen af Superligaen.

Det var tydeligt fra start, at AGF stillede sig i forsvarsformation og bare lod FCN have bolden. Og det skete der bestemt ingenting ved. Tigrene flyttede rundt med bolden foran AGF-forsvaret uden ide eller tempo, og derfor blev det aldrig til de helt store chancer i 1. halvleg.

AGF lurede hele tiden på kontraspil og skabte et par muligheder på den konto, men generelt var det en søvndyssende 1. halvleg. FCN kom til halve chancer, men gæsternes muligheder var faktisk større uden at være prangende.

Desværre blev kampbilledet ikke meget anderledes fra 2. halvlegs start, og så var AGF vaks til at udnytte situationen. Lidt famlende forsvarspil i det 51. minut gav Martin Spelmann en skudmulighed, og selv om vinklen blev lidt spids, knaldede han bolden i kassen fladt ved bagstolpen til 1-0.

Heller ikke det kunne dog for alvor vække tigrene, og så slog AGF til igen ti minutter senere, da en veloplagt Jakob Ankersen hamrede til på en halvdårlig clearing efter et hjørnespark, og bolden susede i mål til 2-0. Det var meget op af bakke for FCN, der prøvede at ændre stil og blive mere aggressiv, men først i det 81. minut kom der virkelig et vendepunkt i kampen.

FCN fik et frispark lige udenfor feltet, og Emiliano Marcondes viste sin fremragende sparketeknik og hamrede bolden ind i målhjørnet til 1-2. Det mål tændte for alvor gnisten hos FCN-spillerne, der pludselig skruede voldsomt op for spiltempoet og fandt noget af den angrebsrytme, der har kendetegnet holdet hidtil i sæsonen.

Pludselig var FCN som forvandlet i forhold til de første 80 minutter, og de sidste ti minutter plus fem minutters overtid blev en hektisk jagt på det ene point, og der var optræk til en udligning flere gange. Mathias Jensen fik også bolden i mål efter et flot angreb, men desværre blev målet korrekt underkendt for frispark mod en AGF-forsvarer forinden.

Der var flere nærgående forsøg i slutfasen, og det allersidste spark fra Karlo Batolec sneg sig lige forbi AGF-målet, så det blev ved 2-1 til århusianerne. Og FCN har kun sig selv at takke for det facit, for det er ikke nok at give fuld skrue i et kvarter, hvis man vil vinde fodboldkampe i Superligaen.

Nu gælder det om i en fart at ryste den triste oplevelse af sig og være parat til 100% gnist og gejst fra første fløjt mod SønderjyskE på fredag kl. 19.00, hvor FCN skal vinde i Right to Dream Park for at forsvare førstepladsen.