Skovgaard: Vi skal nok være der igen

Kategorier

Andreas Skovgaard scorede til 1-0 på hovedstød kort før pausen.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjællands forsvarer Andreas Skovgaard frygter ikke, at landskamppausen har brudt rytmen før mødet med Horsens på udebane fredag aften.

Det er gået helt forrygende for FC Nordsjælland i de syv første kampe i den nye sæson. FCN fører suverænt med 18 point og kunne gå til landskamppause med sejre på 1-0 og 3-0 over FC Helsingør og FCK i bagagen. Nu gælder det om straks igen at finde vindersporet i udekampen mod Horsens fredag kl. 18.00.

FCN har haft 10 spillere afsted i landsholdstjeneste, og de sidste vender først retur til træning i eftermiddag, så FCN har ikke haft de bedste forberedelser. Den 20-årige forsvarsspiller Andreas Skovgaard er én af dem, der har trænet i den minimerede trup herhjemme, men han er ikke spor nervøs for, at rytmen er brudt:

– Vi skal nok være der igen. Vi er opsatte på at fortsætte, hvor vi slap. Selvom træningen ikke er helt det samme, når der er 10 mand væk, har der været fin intensitet. Og så har vi fået ekstra tid til at arbejde med individuel træning, og batterierne er ladet op, så vi er helt klar til på fredag.

Andreas Skovgaard har sin unge alder til trods allerede spillet 44 kampe for FCN, men i sæsonens første tre kampe sad han på bænken. Herefter blev det til to kampe som indskiftet og de seneste to kampe har han spillet fuld tid:

– Selvtilliden har det altid godt, også selv om jeg sidder på bænken, men det har da været dejligt at spille med fra start igen. Det vigtigste er, at holdet vinder, og som forsvarsspiller er det ekstra dejligt, at vi også har holdt nullet i begge kampe. To kampe i træk uden mål imod os, det er vist længe siden, det er sket, siger Andreas Skovgaard.

Det er faktisk præcis et år siden, at FCN sidst spillede til nul i to kampe i træk, nemlig 0-0 ude mod Horsens efterfulgt af 3-0 hjemme over Esbjerg i september i fjor:

– Jeg var ikke med i 0-0 kampen i Horsens men med til at slå Horsens 2-1 på hjemmebane kort før vinterpausen. Jeg tror, det bliver noget anderledes at møde Horsens nu end sidste år. Det er altid svært at finde åbninger i Horsens-forsvaret, men det virker som et hold, der vil spille mere med i denne sæson.

– De kom foran 1-0, da vi sidst mødte dem, men vi fik alligevel knækket koden og vendt kampen til en sejr. Vi må have gode muligheder for at vinde igen, hvis vi kan holde standardsituationer i nul, som vi gjorde så godt mod FCK, for det er nok stadig det bedste våben, Horsens har, lyder det fra Andreas Skovgaard inden dagens eftermiddagstræning, hvor hele truppen endelig er samlet igen.