Stærk slutspurt reddede et point

Kategorier

Emiliano Marcondes var i centrum mange gange mod kampens slutning og scorede begge mål.

Foto: Getty Images

Med vilje og tro på tingene lige til det sidste lykkedes det to gange FCN at svare igen i Horsens til facit 2-2.

Det kentegner et rigtigt tophold at tro på tingene lige til det sidste og jagte enhver chance for at vinde. Den egenskab viste FC Nordsjælland i Casa Arena i Horsens, hvor tigrene to gange kom tilbage efter føringsmål til hjemmeholdet.

I en time var kampbilledet ret statisk. FCN sad på spillet og dirigerede rundt med hjemmeholdets forsvar, men det solide spilovertag kastede alt for få åbne målchancer af sig. Horsens koncentrerede sig og en stærk og meget offervillig defensiv for så at hente hele styrken frem på dødboldsituationer.

Og dem var der utallige af, når hvert eneste indkast fra midterlinjen og frem til FCN-målet blev eksekveret som et langt indkast. Efter godt en time blev et disse omsat til et hjørnespark, og så slog Horsens til med scoring til 1-0 i det 61. minut, da Alexander Ludwig fik dirigeret bolden i nettet med hovedet.

Herefter satte FCN mere tempo på og spillet blev også mere direkte. Det gav bonus i det 77. minut, da Mads Mini Pedersen i et af sine mange fremstød på venstrekanten fik spillet tæt ind foran mål. Først blev bolden pareret under lidt klumspil, men ud af klumpen kom Emiliano Marcondes med bolden, trak lidt bagud og hamrede den op i nettaget til 1-1.

Horsens-holdet virkede træt, selv om publikum råbte “gule gule” hele tiden, og FCN satte tryk på. Men i stedet blev det igen hjemmeholdet, der kom i front, da et langt udspark blev forlænget, og FCN ikke fik fat i andenbolden. Den var Kjartan Finnbogason først over og vippede iskoldt bolden over Alex Runarsson og i kassen til 2-1.

Det kunne ligne en afgørelse, men her var det, at FCN igen viste sit format og holdets mentale styrke, selv om Horsens konstant forsøgte at trække tiden. Et minut inde i tillægstiden slog Mathias Jensen et perfekt hjørnespark, og Emiliano Marcondes kastede sig frygtløst ned i den dykkende bold og headede fladt i nettet til 2-2.

I sidste minuts tillægstid var FCN endda ved at snuppe alle tre point, da Mads Mini Pedersen sprintede igennem, men tre mand kastede sig ned i skuddet og fik blokeret bolden over mål. Dermed blev det ved 2-2 og endnu et point til samlingen for FCN.

På en meget svær udebane og mod et hold, der kan være frustrerende at spille mod, må uafgjort være godkendt. Især på en dag, hvor spillet ikke lige var, som FCN gerne vil. Nu gælder det to meget vigtige hjemmekampe mod AGF og SønderjyskE, og tigrene er helt sikre på at kunne gå ind til dem med en god moralsk ballast. Og som fortsat tophold i Superligaen.