Victor Nelsson: Jeg får brugt min fysik

Kategorier

Victor Nelsson headede et hav af bolde væk fra farezonen mod AGF.

Boesenfoto.dk

Den kun 18-årige Victor Nelsson er den eneste markspiller, der har spillet fuld tid i alle FC Nordsjællands kampe i denne sæson, og han nyder sin nye rolle centralt i forsvarskæden.

– Jeg var lidt skeptisk i starten, men nu føler jeg mig rigtig godt tilpas i rollen. Normalt har jeg spillet mest i 6’er positionen på midtbanen, men der er egentlig ikke så stor forskel på den og midterpladsen i en tre back kæde.

– Jeg kommer i lidt flere hårde dueller, og det nyder jeg. Man må spille på det, man har, og min fysik er stærk. Jeg har en ok springkraft og god timing, så det er oplagt, at jeg tager de mange luftdueller, siger Victor Nelsson og tilføjer:

– Det giver da også lidt ekstra selvtillid at vinde så mange hovedstødsdueller mod Duncan i AGF-kampen i mandags.

I den kamp var Victor Nelsson nærmest et monster i luften og tog helt pusten fra AGF’s luftkonge. Et par gange tumlede Morten Duncan omkuld i græsset efter at have prøvet kræfter med Nelssons fysiske styrke.

Det er ekstra imponerende i betragtning af, at Victor Nelsson først bliver 19 år midt i oktober. Han fik sin Superligadebut som 17-årig for lige godt et år siden, og det blev til 24 kampe i sidste sæson på midtbanen.

Da FCN efter to kampe i denne sæson solgte Andreas Maxsø, var der brug for fysisk styrke på den centrale forsvarsplads, og Victor Nelsson blev løsningen.

Han har nu som den eneste markspiller spillet samtlige minutter i FC Nordsjællands første ni kampe i denne sæson og også vist, at han fra den position er rigtig god til at tage del i holdets kreative opspil.

Victor Nelsson ærgrer sig bare over, at FCN efter fire hjemmesejre i træk måtte se sig slået af AGF i mandags:

– Vi var meget skuffede lige efter kampen, men nu ser vi kun fremad igen. Den kamp er evalueret, og det er dejligt, at vi så hurtigt får mulighed for revanche. Det er en ny kamp mod SønderjyskE, og vi skal finde nye løsninger, så vi igen kan komme på vindersporet, siger Victor Nelsson.

Den flotte sæsonstart hos FCN gav også den 18-årige Victor Nelsson debut på U/21 landsholdet i starten af september, hvor han også spillede fuld tid for Danmark i de to storsejre på samlet 9-0 over Færøerne og Litauen.

– Det var en dejlig oplevelse. Jeg er stolt af at spille for mit land. Jeg havde håbet på at være med i truppen, men ikke rigtig regnet med spilletid. Men landstræneren viste mig tillid, og det er jeg meget glad for. Jeg spiller samme position som hos FCN, og jeg ser frem mod de næste U/21 landskampe.

– Jeg vil gerne spille så mange kampe som muligt. Det er fedt at spille kampe, og jeg synes sagtens, min fysik kan klare det.

– Nu gælder det om at slå SønderjyskE og fastholde toppositionen. Det er sjovt at være med helt fremme, og jeg er egentlig lidt overrasket over det, når jeg tænker på, hvilke profiler, vi har sagt farvel til.

– Men når jeg så ser på de enkelte spillere i vores nuværende trup, er jeg ikke overrasket, for det er alle rigtig gode spillere, og vi har en fantastisk træningskultur her i klubben, så vi hele tiden udvikler os, siger Victor Nelsson.