Mtiliga: Arbejder hele tiden med forbedringer

Kategorier

Patrick Mtiliga og alle de øvrige FCN-spillere takker altid fansene for støtten efter kampene.

Foto: Rie Neuchs

– Vi har fået en god sæsonstart, men vi bliver ved med at være kritiske, og holdet har meget at lære, siger FCN-anfører Patrick Mtiliga før kampen i Silkeborg søndag kl. 12.00.

Mens sejrssangen nærmest var fast ritual i omklædningsrummet efter alle kampene i de syv første spillerunder, har der været lidt mere stille efter de to seneste hjemmekampe i Superligaen. Især sidste sekunds udligningen af Sønderjyske til 2-2 gør stadig lidt ondt:

– Vi tog nogle forkerte beslutninger i den kamp, og det kostede. Vi havde mulighederne for at lukke kampen men blev lidt for ivrige. Det må vi tage ved lære af, og vi går efter oprejsning i Silkeborg på søndag, siger Patrick Mtiliga, anfører for FC Nordsjælland.

FCN fører fortsat Superligaen efter ti spillerunder, selv om de tre seneste kampe har givet to uafgjorte og et nederlag. Kampene i Superligaen er tætte og afgøres tit af detaljer, som i starten meget fik FC Nordsjællands vej, mens det har set lidt anderledes ud på det seneste:

– Vi stiller os ikke tilfredse med den gode sæsonstart. Vi bliver ved med at være kritiske. Det handler hele tiden om præstationen, og der er fortsat mange momenter, vi skal arbejde på at forbedre. Holdet er i en fase, hvor det gælder om at tage al den læring og erfaring, vi kan få. Sådan vil det være med et hold, hvor der har været så mange udskiftninger.

– Det er rigtigt positivt, at vi laver så mange mål, som vi har gjort i de første ti kampe. Men vi lukker også for mange mål ind, så vi skal måske lige finde en lidt bedre balance, siger Patrick Mtiliga, der glæder sig til kampen i Silkeborg, hvor man på det helt nye stadion Jysk Park har anlagt en kunstgræsbane nøjagtig magen til FC Nordsjællands egen i Right to Dream Park:

– Vi plejer at have nogle rigtig fine kampe mod Silkeborg, der spiller meget ligesom os. Og så bliver det første gang, vi prøver at spille en udekamp i Superligaen på kunstgræs. Forhåbentlig kommer vi tilbage på vindersporet. Det ville være dejligt at kunne gå til landskamppause med en god oplevelse, siger Patrick Mtiliga.

FCN-spillerne kan også regne med god støtte i Silkeborg. Fanklubben Wild Tigers fejrer 15 års fødselsdag med en meget attraktiv bustur til Silkeborg med flere fødselsdagsaktiviteter. Så humøret er sikkert højt hos FCN-fansene i Jysk Park, og det skal gerne smitte af til spillerne.

FC Nordsjælland fik allerede i DBU Pokalen onsdag oprejsning for skuffelsen mod SønderjyskE. Med 4-0 i Aalborg over Vejgaard i pokalkampen, har FCN en positiv ballast med til Silkeborg. I DBU Pokalen venter der nu en kamp i 4. runde ude mod Hobro onsdag 1. november kl. 19.00.