Hjulmand: Pokalen betyder meget for den her klub

Kategorier

Foto: Rie Neuch

– Jeg elsker pokalfodbold. Det er en fantastisk turnering, og vi glæder os til at spille i Vejgaard, siger FC Nordsjællands cheftræner før kampen mod DS-holdet på onsdag kl. 16.15.

FC Nordsjælland træder først ind her i 3. runde af DBU Pokalen med kampen mod topholdet i Danmarksserien Vejgaard Boldklub. De fleste af de øvrige pokalkampe i 3. runde blev spillet i sidste uge, og der blev derfor allerede i dag trukket lod til 4. runde, hvor vinderen af kampen Vejgaard-FCN skal en tur til Hobro i slutningen af oktober.

FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand retter nu fokus ind mod onsdagens kamp i Vejgaard, en forstad til Aalborg:

– Pokalfodbold har sit helt eget liv, og hver kamp har sin egen historie. Jeg synes, det er godt for dansk fodbold, at Superligaklubberne kommer ud i landet og spiller den slags kampe. Vi glæder os i hvert fald velvidende, at alt kan ske i pokalfodbold, så vi tager kampen meget seriøst.

– Pokalen har altid betydet meget for den her klub. Det var sejrene i pokalfinalerne i 2010 og 2011, der var med til at sætte retningen for FC Nordsjælland. Det er altid svært mod hold, som man på papiret skal slå, og det bliver det også for os i Vejgaard.

– Vi er lige nu i gang med at samle al den information, vi kan om Vejgaards hold, og så prøver jeg naturligvis at stille det hold, der kan bringe os videre i turneringen. Der kommer også spillere med, der har fortjent mere spilletid, end de har fået i Superligaen hidtil i denne sæson, hvor vi ikke har skiftet så meget. Mange har ventet på chancen og arbejdet hårdt for den, og vi stiller et slagkraftigt hold, for vi prioriterer som sagt pokalen meget højt, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Hvis det lykkes FCN at slippe sejrrigt fra Vejgaard venter der altså en pokalkamp på udebane mod Hobro i ottendedelsfinalerne. Dagens lodtrækning gav dette program:
FCK-Brøndby
HIK/Silkeborg-Lyngby
OB FC Midtjylland
Vendsyssel/SønderjyskE-Jammerbugt
Hobro-Vejgaard/FCN
AaB-Helsingør
Fredericia-HB Køge
Holbæk-Randers